Socialdemokrat: Ny pension er et blufnummer
Det er kun et fåtal fra den gamle efterlønsordning, der i stedet vil kunne modtage seniorførtidspension. Foto: Colourbox
Bjarne Laustsen (S) er ikke overasket over, hvor få der kan modtage seniorførtidspension. "Det har jeg hele tiden sagt," siger han.

Ni ud af ti, der kunne have lyst til at søge den nye førtidspension, når det bliver muligt, får sig en lang næse. Det viser en prognose fra Socialministeriet.

Socialdemokraten Bjarne Laustsen er ikke overrasket over tallene.

"Jeg betragter det som en ren tilståelsessag. Jeg har altid sagt, at den nye seniorførtidspension var et rent blufnummer," siger han til Newspaq og fortsætter:

"Og i valgkampen skulle vi høre på de borgerlige, der hånede os, og sagde, at den var langt bedre end efterlønnen, da man hverken skulle være medlem af en fagforening eller en a-kasse, for at modtage den," siger han.

Ifølge Bjarne Laustsen bliver statens besparelser på efterlønnen udlignet af de, der må gå på kontanthjælp, sygedagpenge eller arbejdsløshedsdagpenge i stedet, når de ikke kan få bevilget seniorførtidspension.

Socialchefernes formand Ole Pass, erklærer sig enig i, at et større antal vil ende på blandt andet kontanthjælp.

"Hvis ikke man er dårlig nok til eksempelvis et fleksjob, og man stadig har et forsørgelsesproblem, så lander man på kontanthjælp og de sikkerhedsnet, der er lavere," siger han til Newspaq.