Af Mette Skøtt, familiejournal.dk, Aller Media
Skal I have snaps til årets påskefrokost, men er du ikke rigtig kommet i gang med at forberede det endnu, så skal du ikke give op. For selvom de fleste snaps skal trække i mange uger, for at få en god og fyldig smag, så findes der også muligheder for de, der er sent ude.
Forkæl familien med påske-flødebolle æg – se opskriften på familiejournal.dk
Prøv enten en Skovmærke snaps eller en Timiansnaps:
Skovmærke snaps - snaps med friske skud
Denne snaps kræver lidt fodarbejde i form af en tur i skoven, hvor der skal samles skovmærke eller bukkar, som den også kaldes. De er, sammen med anemone, bøgeskovens forårsbebuder. Planterne vokser i tætte grupper ved siden af anemonerne og får små hvide blomster.
Indsamlingen kan slås sammen med en familietur i skoven, så I får en tur ud af det, og når I kommer hjem skal snapsen laves sådan:
- Fyld en flaske med friske skud og dæk med klar snaps eller vodka.
- Lad det trække omkring 24 timer og fortynd essensen til passende smag.
- Snapsen er drikkeklar med det samme.
Kommer familien til kaffe i påsken, så server denne kringle med marcipan og rosiner
Timiansnaps
Timiansnaps er lidt lettere at gå til – her skal du blot bruge frisk timian, de unge skud og lidt blomster, og klar snaps/vodka.
Sådan gør du:
- Fyld et glas 1/3 op med timian og snaps eller vodka. Resten skal bare være klar væske. Lad essensen trække i ca. to døgn, hvorefter den filtreres.
- Fortynd essensen med snaps eller vodka til den ønskede styrke og smag er nået.
Husk at passe på forårssolen, råder lægen på udeoghjemme.dk
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.