Skybrud giver rottefængere overarbejde

Selvom mange af Københavns rotter er druknede, så har skadedyrsbekæmpelsen travlt. De overlevende rotter er nemlig nu over jorden.
Hovedstadens rottefængere er kommet på overarbejde, fordi rotterne efter skybruddet nu er i folks huse. Arkiv.
Hovedstadens rottefængere er kommet på overarbejde, fordi rotterne efter skybruddet nu er i folks huse. Arkiv. Foto: Mads Nissen / POLFOTO

Rottefængerne i København er på overarbejde, selvom halvdelen af byens rotter er druknet.

Vandmasserne fra skybruddet lørdag sendte tusindvis af rotter op i folks kældre og badeværelser. Og nu strømmer det ind med rotte-anmeldelser.

"Det betyder, at vi får endnu mere travlt nu, fordi vi nu skal bekæmpe alle rotterne inden for i huse og kældre i stedet for i kloakkerne. Det er ret svært, fordi rotter er ret kvikke og ikke har lyst til at afgå ved døden," siger Morten Otkjær Thune, områdechef for skadedyrs bekæmpelse i Københavns Kommune, til Newspaq.

Han vurderer, at København er sluppet af med halvdelen af byens rotter, som er afgået ved druknedøden. Før skybruddet var der omkring 100.000 rotter i byens kloakker.

Men nu er de resten flygtet op over jorden, og rottefængerne kan slet ikke gå på sommerferie.

"Jeg vil ønske, at vi nu kunne slappe af, men der er rigtig mange riste i kældre, hvor levende rotter er blevet skyllet op," slutter Morten Otkjær Thune.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.