Nu stormer rotterne vores huse

Rotterne bliver blæst op i kældre og toiletter, når vandmasser fylder kloakken. Nu huserer rotterne vores huse, og vil ikke tilbage.
Mange rotter er druknet i kloakkerne, men resten er nu i folks huse. Snart vil de sniffe rundt efter mad.
Mange rotter er druknet i kloakkerne, men resten er nu i folks huse. Snart vil de sniffe rundt efter mad. Foto: Colourbox

Massedød i kloakken giver flere rotter bag badeforhænget.

Halvdelen af Københavns 100.000 rotter er døde, men mange af de overlevende befinder sig i kældre og på toilettet. Det fortæller områdechef for skadedyrs bekæmpelse i Københavns Kommune.

"Der er nok en del som får ubudne gæster i løbet af de næste par dage, når de langsomt tømmer vandet i kældrene. Der er kommet mere med en bare kloakvand med op," siger Morten Otkjær Thune til Newspaq.

Da himlen åbnede sig over hovedstaden i lørdags og sendte to måneders regn ned i kloakkerne på tre timer, så havde rotterne intet valg. Tusindvis af rotter er nu over kloakkerne, og de rejser ikke tilbage lige med det samme.

"Umiddelbart tager rotterne ikke tilbage til kloakkerne, fordi der stadig er meget vand. Så de begynder at lede efter mad i huse og kældre," forklarer Morten Otkjær Thune.

Han anbefaler, at folk melder rottebesøg til skadedyrs bekæmpelse her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.