Ingen fridage til vandramte pædagoger
Pædagogerne følger med over i alternative institutioner, hvis vandet har skadet deres arbejdsplads. Foto: Colourbox.dk
De pædagoger, hvis arbejdsplads er beskadiget efter weekendens skybrud over København, følger med børnene i alternative institutioner.

Weekendens voldsomme regn over København har givet vandskader i en række af kommunens daginstitutioner. Her til formiddag forsøger man bogstaveligt talt stadig at komme oven vande og få styr på ødelæggelsernes omfang.

"Vi er i gang med at danne os det fulde overblik, men der er omkring 60 institutioner, som er ramt af vandskader i større eller mindre omfang," fortæller Børne- og Ungdomsforvaltningens pressechef Casper Dall til Newspaq.

En række af de ramte institutioner var været så medtagede, at børnene mandag morgen måtte flyttes til andre institutioner i nærområdet.

Medarbejderne kan dog ikke lægge sig på langs i privaten. De følger i stedet med børnene over i de midlertidige omgivelser.

"Jeg skal ikke kunne garantere, at der ikke er en enkelt medarbejder, der bliver sendt hjem, fordi forældrene holder børnene hjemme, men i udgangspunktet er der ikke ekstra fridage til pædagogerne," siger Casper Dall.

Han forklarer, at forældre ikke skal være bekymrede for deres børns ve og vel. På grund af sommeren er der nemlig ledig kapacitet på stuerne.

Københavns Kommune forventer, at de i løbet af et par dage kan genåbne alle institutioner.

I alt blev ikke mindre end 250 af Københavns Kommunes bygninger beskadiget som følge af skybruddet.