Skjern banker storfavoritterne Veszprem i Champions League

Markus Olsson blev delt topscorer for Skjern med seks scoringer.
Markus Olsson blev delt topscorer for Skjern med seks scoringer. Foto: John Randeris/Scanpix

Skjern Håndbold fandt topniveauet frem søndag.

Her bankede det danske hold overraskende de ungarske storfavoritter fra Veszprem med 32-25 i det første opgør i ottendedelsfinalen i Champions League.

Veszprem har været i Champions Leagues Final Four i de seneste fire sæsoner, og op til denne sæson har den ungarske klub forstærket sig markant og har også meldt ud, at målet er at vinde Champions League i år.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Skjern var derfor ikke levnet mange chancer, men det jyske mandskab leverede en flot præstation, hvor især angrebsspillet gav Veszprem problemer.

Skjern måtte endda undvære venstrefløjen Anders Eggert i åbent spil på grund af en fibersprængning. Han kom dog alligevel på banen flere gange i kampen, da han agerede Skjerns straffeskytte.

Her var han sikkerheden selv og scorede på fire ud af fire forsøg fra 7-meteren.

Skjern skabte hurtigt et hul til gæsterne med fire mål i træk, så stillingen var 8-4 i kampens indledning.

Føringen til Skjern virkede til at påvirke det ungarske mandskab, som begyndte at forcere sit angrebsspil og afsluttede angrebene langt hurtigere end i begyndelsen af opgøret.

Samtidig fortsatte Skjern med et godt afstemt angrebsspil, og når marginalerne samtidig flere gange faldt ud til Skjerns fordel, kunne Skjern-stregen Bjarte Myrhol give Skjern første halvlegs største føring på 13-6 efter 20 minutter.

Hjemmeholdet fik flere gange presset Veszprems forsvar ind over midten, og ungarerne havde store udfordringer med at håndtere Markus Olsson, der scorede fem gange i første halvleg.

Mod slutningen af første halvleg begyndte Roland Mikler i Veszprem-målet at melde sig ind i kampen efter en sløj start, så der ved pausen stod 17-13 i Skjerns favør.

Jyderne sløset i anden halvlegs indledning, hvor manglende tilbageløb og uskarpe afslutningen gjorde, at føringen hurtigt skrumpede til 18-16.

Man kunne derfor frygte, at Veszprem begyndte at vågne op til dåd, men Skjern kom dog over den sløje start og fik igen skabt et forspring på fire mål.

I kampens sidste kvarter skruede Skjern yderligere op for niveauet og trynede de ungarske favoritter, og Skjern kunne endda have vundet større, men måtte i sidste ende glæde sig over en sejr på hele syv mål.

Skjern skal følge op på det store resultat mod Veszprem 31. marts, hvor der spilles returkamp i Ungarn om videre avancement i turneringen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.