Dansk Champions League-debutant i tidlig nøglekamp
Nykøbing Falsters træner, Jakob Larsen, sender lørdag sit hold på banen mod Vistal Gdynia i Champions League. Foto: Henning Bagger/arkiv/Scanpix
Nykøbing Falster-træner Jakob Larsen forventer at møde skudstærke polakker samt en bevægelig brasilianer.

Der bliver skrevet historie, når håndboldklubben Nykøbing Falster på lørdag tager imod polske Vistal Gdynia i Arena Næstved.

De danske mestre er for første gang med i Champions League, hvor åbningskampen i gruppe A bliver spillet mod de polske mestre.

Kampen bliver ifølge Nykøbing Falster-træner Jakob Larsen meget vigtig for danskernes videre færd i turneringen.

- På en eller anden måde bliver det en nøglekamp på lørdag.

- Hvis vi skal videre, så skal vi vinde over dem på hjemmebane, det er logisk, siger han.

De to øvrige hold i gruppen er rumænske CSM Bukarest samt Krim fra Slovenien, som begge er rutinerede i Champions League-sammenhæng.

Det er hverken Nykøbing Falster eller Vistal Gdynia, og på papiret ligner det en kamp mellem danskerne og polakkerne om at sikre tredjepladsen, der også giver adgang til mellemrunden.

I første omgang gælder det altså Vistal Gdynia, som ikke har de store meritter at vise frem i europæisk sammenhæng.

Det har Nykøbing Falster heller ikke, fordi klubben er næsten ny i den sammenhæng, men i sidste sæson nåede holdet frem til semifinalen i EHF Cuppen.

Jakob Larsen har set Vistal Gdynias tre seneste kampe. Han forventer at møde et fladt og fysisk stærkt polsk forsvar tilsat brasiliansk krydderi i form af den kun 18-årige playmaker Patricia Matieli Machado.

- Det er et typisk betonøsteuropæisk 6-0-hold (fladt forsvar, red.), som er store og stærke med en fysisk stærk stregspiller og store backer, der kan afslutte.

- Og så har de en bevægelig brasilianer, der er omdrejningspunktet spillemæssigt, og som kan ekstraordinære ting, siger Jakob Larsen.

Træneren er meget afklaret med, at Nykøbing-spillerne skal få de tunge polakker ud at løbe og straffe gæsternes langsomme returløb.

- Hvis det bliver en slåskamp, så taber vi, fordi polakkerne er for fysisk stærke. Men hvis det bliver en løbekamp med masser af teknik, så kan vi besejre dem, fordi vi teknisk set og løbemæssigt er bedre end dem, siger Jakob Larsen.

Han er meget imponeret af brasilianske Patricia Matieli Machado.

- Hun spiller fuld tid, dækker på backen og spiller playmaker. Hun kreerer alt spillet og er selv farlig i duelspillet.

- Hun har et glimrende skud, som måske ikke er lige så hårdt som de to backers skud, men hun kommer til fine chancer og er god til at sætte tingene op, siger han.

Lige som i sidste sæson er der to danske hold med i Champions League-gruppespillet.

FCM Håndbold blev kun nummer tre i DM-slutspillet i sidste sæson, men holdet vandt forinden grundspillet i den danske liga, hvilket udløste billetten.

FCM Håndbold spiller lørdag ude mod ungarske Györ, der vandt Champions League i sidste sæson.

De to øvrige hold i gruppen er russiske Rostov-Don og franske Brest.

/ritzau/