VORES VALG

Skatteministeriet: Derfor anmeldte vi os selv

Ministeriet er bange for at miste danskernes tillid.
Det var et rent kaos, der herskede i Skatteministeriet i morges. Ingen medarbejdere turde sige noget som helst, og først sent på eftermiddagen har departementschefen åbnet munden.
Det var et rent kaos, der herskede i Skatteministeriet i morges. Ingen medarbejdere turde sige noget som helst, og først sent på eftermiddagen har departementschefen åbnet munden. Foto: colourbox

Skatteministeriet top lynindkaldte til hastemøde tidligt i morges, da det stod klart, at der var en ny historie om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold baseret på en mulig læk i ministeriet.

Og efter et grundigt møde blev ministeriet enige om en køreplan for sagens videre færd. Politiet skulle på banen, men først skulle ministeriets medarbejdere sikres.

"I løbet af morgentimerne blev vi enige om at gå til politiet. Men vi var nødt til at vente lidt med at offentliggøre beslutningen, for der er en række fagforeninger, der skal underrettes først," fortæller departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, til Nyhedsbureauet Newspaq.

Med endnu en lækagesag fra ministeriet var det vigtigt, at alle ansattes fagforeninger var grundigt orienteret. For nu rammes medarbejdernes troværdighed igen. Kan man overhovedet stole på Skats fortrolighed?

"Jeg betragter det som en meget alvorlig sag. Den tavshedspligt, som Skat her, er grundlaget for hele vores arbejde," forklarer Peter Loft og fortsætter:

"Vi modtager en lang række personlige oplysninger, som også er af fortrolig karakter, og det kan vi ikke, hvis folk ikke kan stole på, at de oplysninger ikke kommer videre end til skattevæsenet," slår han fast.

Det er ekstra hårdt for Skatteministeriet, at det er landets statsministerkandidat, som er mål for lækagen. Og det betyder, at ministeriet har været nødt til at agere hurtigt for at bevare sin troværdighed.

"Derfor kan vi hverken generelt eller i den konkrete sag acceptere, at der kan herske tvivl om vores måde at omgås de fortrolige oplysninger på," forklarer Peter Loft om grunden til ministeriets hurtige reaktion.

For at fjerne mistanker om, at Skatteministeriet ville undersøge sig selv med frikendelse til følge samt et stort låg på hele sagen, var der ingen tvivl om den videre køreplan. Ordensmagten skulle på banen.

"Det er baggrunden for, at jeg har bedt politiet om at undersøge sagen. Hvis tavshedspligten er overtrådt, er der tale om et strafbart forhold, og strafbare forhold hører under politiet," lyder det fra departementschefen.

Men uanset hvor hurtigt Skatteministeriet har ageret, kan sagen komme til at hænge som en sky over hele valgkampen.

"Jeg tør ikke udtale mig om, hvorvidt sagen her er afsluttet inden folketingsvalget," slutter departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, til Newspaq.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.