VORES VALG Sass kalder skattesag for slam
Socialdemokraterne er rystet over, at B.T. endnu en gang river op i en skattesag mod Helle Thorning. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Socialdemokraterne glæder sig over undersøgelse af lækage hos Skat. "Rystende, at Thornings oplysninger ender på forsiden," lyder det.

Slam-journalistik.

Sådan lyder meldingen fra Socialdemokraternes lejr på Christiansborg, efter at Helle Thorning-Schmidts personlige skatteoplysninger er endt på forsiden af B.T.

"Jeg synes, at valgkampen indtil videre har været udmærket, hvor vi har debatteret forskellene i dansk politik, og så kan det undre og ærgre, at der kommer sådan en gang slam. Det tror jeg, at mange vælgere også er rigtig træt af," siger Henrik Sass Larsen, Socialdemokraternes politiske ordfører.

Han hilser statsministerens undersøgelse af Skat velkommen, så der kan komme lys over, hvem der har lækket oplysningerne.

"Vi synes, det skal undersøges, det kan ikke være rigtigt, uanset hvem man er, at private forhold kommer i pressen," siger Henrik Sass Larsen, der finder hele historien "rystende".

Socialdemokraterne vil dog ikke gå ind i spekulationerne for, hvem oplysningernes bagmand er. Han er dog ikke overrasket over, at netop B.T. skyder mod Helle Thorning (S).

"Vi kan ikke vide, hvem der har lækket oplysninger, eller om det har ligget i skuffen i lang tid," siger Henrik Sass, der dog kan konstatere, at B.T. også kørte skattesagen mod Helle Thorning for godt et år siden, hvor det intet var at komme efter.

Skattesagen mod Helle Thorning-Schmidt og hendes mand sidste sommer var en langstrakt affære, hvor Skat efter længere tid i tænkeboksen frikendte statsministerkandidaten. Sass Larsen vil dog ikke forholde sig til, at synderen måske først findes efter valget torsdag.

"Nu må vi se, hvad det er for en undersøgelse, som statsministeren har forestillet sig," slutter ordføreren.