Sigtelse: Kvinde fragtede pengebeløb for narkobagmænd
En 30-årig kvinde bliver torsdag fremstillet ved Retten i Næstved, hvor hun sigtes for at være en del af en større narkosag, oplyser politiet. Foto: Colourbox/Free
En kvinde er blevet anholdt som den femtende i et større sagskompleks på Sjælland, oplyser politiet.

En 30-årig kvinde bliver torsdag fremstillet ved Retten i Næstved, hvor hun sigtes for at være en del af en større narkosag.

Kvinden er mistænkt for hæleri med hensyn til flere større pengebeløb.

Hendes rolle har ifølge politiet været at transportere store pengebeløb til udlandet, som betaling for nogle af de produkter, der skulle bruges til fremstilling af amfetamin.

Sagen udspringer af en politiaktion den 6. oktober 2016. Her anholdt politiet flere personer, der var i gang med at overlevere 50 kilo amfetamin på en parkeringsplads i Slagelse.

Kvinden er nummer 15 i en række anholdelser i sagen.

Det er en meget kompleks sag med en udbredt grad af organisering, vurderer Anton Havegård, politikommissær i afdelingen for organiseret kriminalitet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Vi har en stor sag om amfetamin, hvor der er mange folk infiltreret. Nu har den strakt sig over flere måneder, og vi er stadig ved at foretage anholdelser i den, siger han.

Sporene førte blandt andet politiet til et amfetaminlaboratorie og anholdelsen af tre personer, der havde til hensigt at befri en af de anholdte med et jagtgevær fra Slagelse arrest.

I april faldt der dom i befrielsesaktionen.

Her blev en mand idømt fængsel i to år og fire måneder, mens en 23-årig kvinde blev straffet med fængsel i et år og otte måneder.

Planen var, at de ville skjule geværet i noget tøj, som de skulle aflevere.

Den indsatte havde fået fat i en telefon, men andre overhørte hans hemmelige snak om flugtplanen. Derfor kunne politifolk ligge på lur og pågribe personerne.

Det vides ikke, hvad den nærmere forbindelse mellem sagerne er.

Af hensyn til efterforskningen er politikommissæren sparsom med sine oplysninger.

- Vi efterforsker det som folk, der har forbindelse til hinanden, men de har ikke umiddelbart rocker- eller banderelationer, siger Anton Havegård.

Forud for grundlovsforhøret torsdag sidder ni personer fortsat varetægtsfængslet.

/ritzau/