Sex med bedstevennen? Overvej dette først

Der er både fordele og ulemper ved at hoppe i kassen med en god ven.
Sex med en god ven kan for nogle lyde besnærende. Og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.
Sex med en god ven kan for nogle lyde besnærende. Og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Foto: SCANPIX arkiv

Af redaktionen, Q, Aller Media

Mange leger med tanken, og nogle fører fantasien ud i livet med svingende held. Sex med ens venner kan både ende godt og skidt, så hvis du overvejer det, så læs her om fordele og ulemper.

En undersøgelse fra University of Wisconsin-Eau Claire konkluderede, at selvom mænd og kvinder sagtens kunne indgå i et harmonisk venskab, lå der ofte, især fra mandens side, en vis tiltrækning til modparten i venskabet. At der er tiltrækning er ikke ensbetydende med, at man reelt vil eller bør agere på sin tiltrækning, men for nogle er nysgerrigheden dog så stor, at det rent faktisk sker.

Sexolog Sara Skaarup forklarer om tiltrækningen blandt venner:

– Vi ved jo, at vi passer sammen på mange måder. Vores ven kender os rigtig godt og har set os, når vi er bedst og værst. Måske har vi også set hinanden afklædte og nusset og krammet på det platoniske plan. Måske er der en nysgerrighed bygget op. Det kan være dragende at finde ud af, hvordan den krop så er, når man møder den på en anden måde – og nærliggende at gå nogle skridt videre fra den venskabelige kærlighed, fordi trygheden allerede er der.

Få flirten ind i hverdagen. Læs mere på Q.dk

Derfor kan det være en fordel

Der kan være mange årsager til, at man vælger en løsning, hvor ens ven eller veninde er ens faste sexpartner. Måske er man single, men savner det seksuelle nærvær med et andet menneske, og har hverken tid eller lyst til at støve fremmede sexpartnere op.

Det kan også være, at man har prøvet at været i et etableret forhold, fået børn osv., og derfor i en periode af livet ønsker at være alene og uden forpligtelser til et andet menneske. Hvis de rigtige rammer bliver sat op, kan et seksuelt forhold til en god ven være ganske praktisk, og den intime stund er kun en sms væk.

Fordi man føler sig tryg sammen med sin ven, kan man derfor få dækket en stor del af ens intimbehov sammen med et menneske, som man i forvejen holder af og stoler på.  Sarah Skaarup forklarer, at det kan være en fordel at ”prøve ting af”, så man er klar, den dag den rette dukker op:

- I har begge mulighed for at prøve en masse sjove ting af. Ting, som du måske normalt ikke lige ville gøre sammen med en rigtig kæreste de første par måneder. En ven/veninde har du jo allerede vist dine tåbelige og svage sider for. Så her er det ok at blive pinlig berørt, at blive flov – og ikke mindst at grine af det bagefter.

Nøgne kvinder – sådan er vores kroppe. Se billedgalleriet på Q.dk

Her bliver det farligt

Inden man tager sit venskab til nye højder, skal man dog forinden gøre sig helt klart, at det i værste fald kan koste venskabet. Sexolog Sara Skaarup siger:

- Når den seksuelle faktor er introduceret, kan det være svært at gå tilbage til den “rene” venskabsstatus. Det er faktisk umuligt at vide, hvordan vennesex vil påvirke relationen. En del går uproblematisk tilbage til at være venner som før, nu det andet er afprøvet (…) faktum er, at de fleste oplever, at venskabet forandres.

Et andet problem kan også være, at den ene part i ”forholdet” har større forventninger til, hvor arrangementet skal ende. Det er derfor vigtigt, at der er klare linjer for, hvad I hver især ønsker af den seksuelle relation, og at I begge er helt ærlige omkring, hvad i forventer at få ud af forholdet. Hvad sker der, hvis den ene pludselig får en kæreste? Og hvordan tackler I det, hvis den ene udvikler følelser, som den anden ikke kan gengælde i samme grad? Skaarup foreslår:

- Forventningsafstemning er nødvendig. Var det en engangsting, og skal I videre som venner? Eller skal I eventuelt afprøve et kæresteforhold? Det behøver ikke være en timelang paneldiskussion, bare sørg for at få det bragt op hurtigt efter, I har været sammen.

Utroskab: Beslut dig for ikke at være utro til julefrokosten. Læs mere på Femina.dk

Se også:

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.