Salgschef: Derfor flytter vi job hjem fra Kina til Danmark

Glasvirksomheden Glass4ever har flyttet halvdelen af deres produktion hjem til Danmark fra Kina, og planen er at rykke endnu mere hjem i fremtiden. "Det kan betale sig", fortæller salgschef.
"Det er både fordi, det kan betale sig, men også fordi vi vil bakke op om vores land, siger salgschef i glasvirksomheden Glass4ever Dennis G. Hansen.
"Det er både fordi, det kan betale sig, men også fordi vi vil bakke op om vores land, siger salgschef i glasvirksomheden Glass4ever Dennis G. Hansen. Foto: Glass4ever

- For tre år siden begyndte vi at flytte vores produktion i Kina hjem til Danmark. Nu bliver cirka halvdelen af vores produkter lavet herhjemme.

Det fortæller salgschef Dennis G. Hansen fra virksomheden Glass4ever. De har siden 2008 produceret glas til restaurationsbranchen og startede ud med at få det hele lavet i Kina. Men som virksomheden voksede, begyndte det at give mere mening at få glassene lavet hjemme i Danmark.

- Prismæssigt er det dyrere at starte virksomhed op i Danmark, fordi man skal investere i nye robotter. Men når først det er betalt, er enhedsprisen billigere i Danmark. Samtidig spilder man ikke penge på fragt og lagerplads, siger Dennis G. Hansen.

Flere og flere virksomheder flytter hjem

Glass4ever er ikke den eneste virksomhed, der har valgt at søge hjem. En ny analyse fra Dansk Industri viser, at flere og flere virksomheder vælger at flytte deres produktion tilbage til Danmark efter have outsourcet den til udlandet. Årsagerne er især, at det skaber mere fleksibilitet, højere kvalitet og sætter produktiviteten i vejret.

Og netop fleksibiliteten har været det helt afgørende for glasvirksomheden.

- Vi kan hele tiden justere produktionen efter efterspørgslen og kan hurtigt omstille os. Før havde vi en leveringstid på seks-otte uger. Nu kan vi få produkterne med det samme, fortæller Dennis G. Hansen.

Folk foretrækker "Made in Denmark" 

Analysen viser, at der i 2010 kun flyttede en virksomhed hjem, hver gang 40 virksomheder flyttede ud. Men i dag er det 13 virksomheder, der flytter hjem, når 40 flytter ud.

For Glass4ever handler det også om, at man gerne vil støtte op om den danske vækst og sørge for, at produktionen er bæredygtig.

- Vi har hele tiden gerne ville producere i Danmark, fordi det også er bedre for miljøet. Samtidig vil vi gerne bakke op om vores land og kan se, at det har en stor værdi, når der står "Made in Denmark" på vores produkter, siger han.

Derfor er det også virksomhedens ambition at flytte endnu mere af deres produktion til Danmark i fremtiden.

- Vores målsætning er at have flyttet 75 procent i 2020. Det kræver selvfølgelig, at efterspørgslen fortsætter med at vokse, for det er de glas, der sælger bedst, som det kan betale sig at få lavet i Danmark, fortæller Dennis G. Hansen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.