Sådan får du mere energi på jobbet
Der er mange ting, du selv kan gøre for at få mere energi i løbet af arbejdsdagen. Colurbox
Der er mange ting, du selv kan gøre for at få mere energi i løbet af arbejdsdagen. Vi giver dig de fem bedste råd.

Den mørke tid kan tære på kræfterne på arbejdet. Det kan være svært overhovedet at komme op, og det at komme i gang og holde fokus i løbet af dagen volder mange problemer.

Men der er en række ting, du selv kan gøre for at få mere energi.

Det fortæller sundheds- og livsstilsekspert Julie Retbøll Eriksson.

- At spise den rette morgenmad har stor betydning for dit energiniveau. Samtidig kan du også sørge for at drikke rigeligt med væske og holde dit blodsukker stabilt i løbet af dagen, siger hun.

Herunder giver hun dig fem konkrete råd, du kan følge:

Spis morgenmad, der mætter

Morgenmaden ligger oftest før arbejdsdagen og har stor betydning for din energi resten af dagen. Start derfor morgenen med et måltid, der holder dig mæt i længere tid. Du kan for eksempel lave en æggepandekage eller spise skyr. Har du mulighed for at lave friskpresset juice, så er det også en god måde at få grøntsager som supplement til din morgenmad. Det både mætter og giver energi.

Hold dit blodsukker stabilt

Et stabilt blodsukker har stor betydning for dit energiniveau i løbet af dagen, og for at holde blodsukkeret stabilt er det afgørende at spise det rigtige. Mellem frokost og aftensmaden kan du for eksempel indtage noget frugt og nødder eller en skive rugbrød med banan. Det er vigtigt, at du ikke kun spiser frugt, da det vil få dit blodsukker til hurtigt at stige, hvorefter det hurtigt falder igen. Suppler med nødder, for eksempel mandler, som er med til at stabilisere dit blodsukker.

Drik vand

Kroppen består af 60-70 procent vand, så for ikke at dehydrere er det vigtigt at drikke omkring to liter vand om dagen. Tag en flaske med dig eller sæt et glas ved din kontorplads. Når du har vand indenfor rækkevidde, øger det sandsynligheden for, at du husker at drikke det i løbet af dagen. Drikker du sodavand eller andre søde drikke, vil det påvirke dit blodsukker og gøre dig sløv og træt. Tilsæt i stedet lidt lime eller agurkeskiver for at give vandet lidt smag. Drikker du ikke nok i løbet af en dag, vil du kunne opleve træthed, ondt i hovedet og det kan også påvirke dit humør.

Bevæg dig

Sidder du meget ned i løbet af dagen, falder dit energiniveau meget ofte. For at skabe energi i løbet af dagen er det vigtigt, at du rejser dig op og bevæger dig. Det behøver ikke være meget, men bare lige det at stille sig op og få gang i blodomløbet kan gøre en stor forskel. Har du mulighed for at lave lidt øvelser, så kan du for eksempel lave squats, sprællemænd eller strække dine baglår ved langsomt at vælte overkroppen frem og forsøge og at nå gulvet eller komme så langt ned som muligt.

Smil til kollegaen

Smil og sammenhold på en arbejdsplads kan gøre en stor forskel for både arbejdsmiljøet og energien. Så send et smil af sted til din kollega, spis frokost sammen, gå en tur eller gør noget andet, der kan give jeres arbejdsplads et godt sammenhold.

Fakta om Julie Retbøll Eriksson

Julie Retbøll Eriksson er sundheds- og livsstilsekspert med en professionsbachelor i sundhed og ernæring. 

Hun står bag firmaet Glad Livsstil og har netop lanceret en gratis videoguide, hvor du kan få tips og tricks til nem motion. Du kan få adgang til videoguiden her.