Riges børn kan springe køen i Legoland over: Ærgerlig måde at opdrage børn på
Mattias Tesfaye, Socialdemokratiets erhvervsuddannelses- og social dumping ordfører, bryder sig ikke om ordningen i Legoland. (Foto: Foto: Scanpix/Mattias Tesfaye)
At kunne komme uden om køen er et voksen-spørgsmål og ikke noget børn skal blandes ind i, siger Mattias Tefaye (S).

I årevis har Legoland givet mulighed for at springe køerne i den vestjyske forlystelsespark over, men da Politiken mandag skrev, at den ordning gjorde folk vrede eksploderede blandt andet de sociale medier.

For op til 599 kroner er det muligt, at købe et specielt "pas", som lader andre stå og stege i solen i meter lange køer. Den pris kommer oven i billetten, som i sig selv koster 339 kroner for et barn.

En af dem som reagerede var Mattias Tesfaye, Socialdemokratiets erhvervsuddannelses- og social dumping ordfører, og han bryder sig ikke om ordningen, men erkender overfor BT, at man ikke kan forbyde Legoland at have sådan en ordning.

- Jeg synes bare, at det er en ærgerlig måde at opdrage børn på. At man med penge kan hoppe køen over til en forlystelse, og at børn med forældre, der vil bruge færre penge eller har færre penge, skal stå og se på, at de andre hopper køen over, siger Mattias Tesfaye til BT, og mener, at det er godt at lære køkultur og at kunne være i fællesskaber, så det hele ikke kun handler om "mig-mig-mig".

Avisen påpeger overfor Mattias Tesfaye, at der gives tilsvarende muligheder til for eksempel koncerter og på flyrejser, men den socialdemokratiske politiker mener, at netop det er i orden, og at problemet først opstår, når børn ser børn få fortrinsret fordi de har flere penge.

- Lad nu voksne om det, og lad være med at blande penge ind et sted, hvor børn skal have en god oplevelse og bare skal lege. Det er bedre, vi voksne skaber et rum, hvor børn ikke skal forholde sig til al den form for ulighed, som penge hele tiden skaber i samfundet, siger Mattias Tesfaye til BT.

En ud af hundrede springer køen over

I 2015 havde Legoland 1,7 millioner gæster og forlystelsesparken har tidligere udtalt, at cirka én procent af gæsterne køber det specielle kø-pas.

Pressekontakt hos Legoland Julie Sloth Blumensaat siger til BT, at kø-passet har eksisteret lige så længe, hun kan huske. I hvert fald siden 2011.

Kø-passet er elektronisk og hedder en Q-bot.

Der findes tre typer: En sølv, en guld samt en platin.

Den første koster 149 kroner og lader kunden reservere en tid til en af de 11 forlystelser.

Den næstdyreste koster 299 kroner og lader kunden komme 50 procent hurtigere gennem køsystemet. Det fungerer ved, at Q-botten beregner køtiderne ved den enkelte forlystelse og derefter giver besked, når det er blevet kundens tur.

Platin-udgaven giver direkte adgang forrest i køen.

 

Q-bots kan kun lejes på udvalgte dage, fortrinsvist i højsæsonen og i ferieperioder.

Kilde: BT

via Listen To News