Rekordhøj arbejdsløshed truer unge i EU
Hver femte ung europæer er i dag uden arbejde. Foto: Colourbox
14 millioner unge europæere står lige nu uden job, uddannelse eller praktikplads. Det svarer til hver femte under 30 år.

Hver femte europæer mellem 15 og 29 år er hverken i arbejde, under uddannelse eller i praktik.

Det svarer til 14 millioner mennesker, og den rekordhøje arbejdsløshed blandt unge anslås at koste 144 milliarder euro om året svarende til 1.007 milliarder kroner.

Det skriver metroXpress på baggrund af beregninger fra Eurofound, Det Europæiske Institut til Forbedring af Leve- og Arbejdsvilkårene.

Per Kongshøj Madsen, formand for AE og økonomiprofessor ved Aalborg Universitet, kalder den høje ledighed blandt unge et af EU's største problemer i øjeblikket.

"Det er vigtigt at gøre noget ved det her, fordi ungdomsarbejdsløsheden trækker spor senere i livet. Man kan sagtens sige, at der skulle gøres noget mere ved det," siger han til gratisavisen.

Samme melding kommer fra Massimiliano Mascherini, Research Manager i Eurofound, som står bag en kortlægning af arbejdsløshed blandt unge i Europa.

Han peger på, at Danmark med formandskabet har anførerbindet på, når det gælder den fælles europæiske indsats, det næste halve år.

Ikke mindst, når der til april bliver afholdt en konference i EU om ungdomsarbejdsløshed.

"Med formandskabet har Danmark muligheden for at stimulere debatten og opfordre medlemsstaterne til at implementere initiativer for at få flere unge i arbejde. Det er meget vigtigt at have en målsætning," siger Massimiliano Mascherini til metroXpress.