Prostituerede laver brancheforening
For første gang har danske prostituerede organiseret sig i en brancheforening, som skal tale deres sag. "Vi er trætte af at blive talt ned til", siger de.

• Escortpigen Lilje er en lykkelig luder

Prostitution er et varmt emne.

Og spørger man de prostituerede selv, så er de trætte af, at alle snakker om dem - men ingen snakker med dem.

Derfor har en række danske og et par udenlandske prostituerede nu stiftet foreningen SIO: Sexarbejdernes Interesse Organisation, og en ny hjemmeside: sexarbejde.dk, hvor journalister og andre som interesserer sig for emnet kan henvende sig.

"Indtil nu er vi blevet repræsenteret af folk, hvis udgangspunkt er, at prostitution er vold imod kvinder, og det er vi godt trætte af" siger Susanne, som er sexarbejder og en af medstifterne af den nye forening.

Kvindehandel er overdrevent
Som eksempel på nogle af de misforståelser der er i offentligheden omkring prositution, nævner hun kvindehandel, også kendt som "Traficking".

"Det er et tragisk fænomen, som der skal sættes en stopper for, men langt de fleste af de udenlandske prostituerede der er i Danmark, er frivilligt i sexbranchen, og er rejst frivilligt til Danmark for at tjene penge. Ifølge Rigspolitiet er det kun mellem 1 og 5% af de udenlandske prostituerede som er blevet udsat for kvindehandel, og de eneste der påstår noget andet, er interesse organisationer, som har en dagsorden om at forbyde prostitution."

SIO vil arbejde for at skabe bedre forhold for prostituerede, fungere som en slags fagforening, og især at fungere som talerør for sexarbejdere overfor medier, politikere og offentligheden.