Poul Erik Skov: Konflikten fortsætter
Vejlegårdens ejer Amis Skov vil ikke garantere for andet end mindsteløn, og det er ikke nok, siger 3F-formand.

Restauratør Amin Skov nægter at give sine medarbejdere garantier for andet end deres mindsteløn, og derfor fortsætter den langvarige konflikt mellem Vejlegården og 3F.

Sådan lyder konklusionen fra 3F's formand Poul Erik Skov Christensen efter et fire timer langt møde mellem Amin Skov og 3F på Hotel Munkebjerg.

- Mindstelønninger er kun et element i en overenskomst, forklarede Poul Erik Skov Christensen over for TV2 News umiddelbart efter mødet.

3F tilbød at lave en særlig virksomhedsoverenskomst med Vejlegården, som også indeholder betaling for overarbejde og skæve arbejdstider, hvor mange timer man maksimalt skal arbejde, hvor tit man kan blive kaldt ekstra ind osv.

- Men det ville Amin Skov ikke, siger Poul Erik Skov Christensen.

Amin Skov har efter mødet beskyldt 3F for kun at fremlægge en løsning på konflikten; en løsning, som ifølge Amin Skov ikke respekterer hans ret til "et frit valg".

- 3F anerkender ikke, at det, jeg gør, er lovligt og ordentligt, siger Amin Skov.

Men så ordentligt er det heller ikke, mener Poul Erik Skov Christensen.

- Vi synes, det er vigtigt, at medarbejder har klare aftaler om deres arbejdsvilkår, så man for eksempel ved, hvornår man har fri, siger 3F-formanden.

- Vi havde pligt til at gøre forsøget, men Amin Skov sagde nej, med den begrundelse, at den aftale, vi lagde frem, var for ufleksibel. Han kræver en ubegrænset frihed til selv at vælge for sine medarbejde.

Det resultatløse møde betyder, at konflikten fortsætte, understreger Poul Erik Skov Christensen.

- Ja, konflikten og sympatikonflikter vil fortsætte, siger han.

/ritzau/