Peter A.G til Socialdemokraterne: Spørg lige før i låner
- Det Danmark jeg kender, synger Peter A.G fra Gnags i en af bandets sange. Den nye kampagne fra S hedder 'Det Danmark du kender.' Der er vist nogle, der har ladet sig inspirere lige lovlig meget, mener kunstneren. Scanpix, arkiv: Esben Salling
Socialdemokraternes nye kampagne 'Det Danmark du kender' anklages fra flere sider for at være en kopivare.

Hvis man låner fra kunsten, så skal man lige huske at spørge først. Også selvom man er statsminister.

Det mener Peter A.G, forsanger i bandet Gnags.

Sloganet for Socialdemokraternes nye kampagne 'Det Danmark du kender' lægger sig nemlig så tæt op af titlen på et Gnags-nummer, at det kunne se ud som om, S havde kigget over skulderen.

Gnags' sang hedder 'Det Danmark jeg kender.'

- De ku da godt have rakt en hånd ud og snakket med os, inden de startede kampagnen, skriver Peter A.G på sin Facebookside.

LÆS OGSÅ: Dronningen af S: Helle Thorning i ny hovedrolle

Man skal være det, man siger

Ifølge Socialdemokraterne er kampagnen den største siden 2011. Helle Thorning-Schmidt har hovedrollen i en video, hvor hun blandt andet siger, at hun vil bevare det Danmark, danskerne kender og ikke eksperimentere med velfærden.

Peter A.G opfordrer til, at man husker at efterleve parolerne.

- Og så til slut til politikerne. Når I låner fra kunsten så husk, at i kunsten gælder kun et: At man skal være det, man siger, skriver sangeren.

DF: Vælg originalen

Også DF anklager S for at lade sig inspirere stærkt af partiets politiske program.

I punkt 15 under Familie- og forbrugerpolitik skriver DF: 'Det Danmark, vi kender og holder af, er bygget på familier.'

Det er den passage, udenrigsordfører Søren Espersen henviser til, når han anklager S for at kopiere. Til TV2 News siger Espersen:

- Det glæder mig, at andre har kunnet finde inspiration i vores partiprogram. Men jeg vil så sige, at hvis folk skal vælge imellem det parti, der siger, at vi gerne vil tilbage til det Danmark fra dengang, der var orden i sagerne, så tror jeg egentlig, at man vil holde sig til det originale parti i stedet for at vælge et kopipræparat.

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Thorning har kickstartet præsidentvalg