Peter A.G til Socialdemokraterne: Spørg lige før i låner

Socialdemokraternes nye kampagne 'Det Danmark du kender' anklages fra flere sider for at være en kopivare.
- Det Danmark jeg kender, synger Peter A.G fra Gnags i en af bandets sange. Den nye kampagne fra S hedder 'Det Danmark du kender.' Der er vist nogle, der har ladet sig inspirere lige lovlig meget, mener kunstneren.
- Det Danmark jeg kender, synger Peter A.G fra Gnags i en af bandets sange. Den nye kampagne fra S hedder 'Det Danmark du kender.' Der er vist nogle, der har ladet sig inspirere lige lovlig meget, mener kunstneren. Scanpix, arkiv: Esben Salling

Hvis man låner fra kunsten, så skal man lige huske at spørge først. Også selvom man er statsminister.

Det mener Peter A.G, forsanger i bandet Gnags.

Sloganet for Socialdemokraternes nye kampagne 'Det Danmark du kender' lægger sig nemlig så tæt op af titlen på et Gnags-nummer, at det kunne se ud som om, S havde kigget over skulderen.

Gnags' sang hedder 'Det Danmark jeg kender.'

- De ku da godt have rakt en hånd ud og snakket med os, inden de startede kampagnen, skriver Peter A.G på sin Facebookside.

LÆS OGSÅ: Dronningen af S: Helle Thorning i ny hovedrolle

Man skal være det, man siger

Ifølge Socialdemokraterne er kampagnen den største siden 2011. Helle Thorning-Schmidt har hovedrollen i en video, hvor hun blandt andet siger, at hun vil bevare det Danmark, danskerne kender og ikke eksperimentere med velfærden.

Peter A.G opfordrer til, at man husker at efterleve parolerne.

- Og så til slut til politikerne. Når I låner fra kunsten så husk, at i kunsten gælder kun et: At man skal være det, man siger, skriver sangeren.

DF: Vælg originalen

Også DF anklager S for at lade sig inspirere stærkt af partiets politiske program.

I punkt 15 under Familie- og forbrugerpolitik skriver DF: 'Det Danmark, vi kender og holder af, er bygget på familier.'

Det er den passage, udenrigsordfører Søren Espersen henviser til, når han anklager S for at kopiere. Til TV2 News siger Espersen:

- Det glæder mig, at andre har kunnet finde inspiration i vores partiprogram. Men jeg vil så sige, at hvis folk skal vælge imellem det parti, der siger, at vi gerne vil tilbage til det Danmark fra dengang, der var orden i sagerne, så tror jeg egentlig, at man vil holde sig til det originale parti i stedet for at vælge et kopipræparat.

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Thorning har kickstartet præsidentvalg


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.