Nyt tilbud: Her kan du føde dit barn på privatklinik
Nu kan babyer komme til verden på to nye private fødeklinikker, som politikerne i Region Sjælland netop har givet grønt lys for. Colourbox
Private fødeklinikker bliver nu et tilbud i Roskilde-området og Nordvestsjælland. Flere politikere er dog skeptiske.

Vordende mødre i Roskilde-området og Nordvestsjælland får snart mulighed for at bringe deres barn til verden på en privat fødeklinik, skriver DAGBLADET Roskilde.

Fødeklinikken Storkereden, der åbnede den første private klinik i Region Sjælland i sommeren 2013, har nu fået grønt lys til at åbne to yderligere klinikker i Roskilde og Holbæk. Det vedtog regionens forretningsudvalg i går.

Ejer af Storkereden, jordemoder Louise Rüsz Zienlinski, er jublende lykkelig over beslutningen.

- Det er lidt svært at forstå. Jeg sidder stadig og ligesom tager nyheden ind under huden, siger hun.

Siden et flertal i Regionsrådet i 2012 besluttede at oprette en treårig forsøgsordning med private fødeklinikker har det ligget i kortene, at vinderen af udbuddet skulle kunne åbne tre klinikker.

Den første åbnede i august 2013, og Louise Rüsz Zienlinski forventer, at de to næste åbner i løbet af dette forår.

- Det giver sig selv at det skulle være i Roskilde og Holbæk. Ifølge kontrakten skal vi ligge i nærheden af et sygehus, hvis der skulle ske noget, og hvis tilbuddet skal bredes så langt ud som muligt var de to byer oplagte, forklarer hun til DAGBLADET Roskilde.

Forsøgsordningen har siden ideens fødsel i 2012 været præget af store politiske diskussioner. Både Socialdemokraterne, Enhedslisten og De Radikale er fortsat skeptiske over for flere private klinikker.

- Vi har allerede fire fødselsafdelinger og en hjemmefødselsordning. Der er faldende fødselstal, og med nye private klinikker kommer vi til at tage arbejde fra vores egne folk. Det samtidig med, at ordningen koster regionen ekstra penge, siger Susanne Lundvald, gruppeformand for Socialdemokraterne.