Ny gylden liste: Her er landets rigeste familier

Alt er stort set som det plejer at være på den danske rigmands-liste. Lego topper klart listen.
Michael Holm (i midten) er nu blandt de 199 rigeste danskere, mens Lars Larsen holder sig i top fem og Mærsk-arvingen Ane Uggla er rigtig rig, men ikke den rigeste danske kvinde.
Michael Holm (i midten) er nu blandt de 199 rigeste danskere, mens Lars Larsen holder sig i top fem og Mærsk-arvingen Ane Uggla er rigtig rig, men ikke den rigeste danske kvinde. Foto: Ida Guldbæk Arentsen og Henning Bagger/Scanpix og PR

Der skal fortsat masser af moneter til, hvis man vil slå Lego-familien Kirk Kristiansen i at være Danmarks rigeste.

Familien er nemlig tæt på, at være fire gange så rig som nummer to på den liste Berlingske Business netop har offentliggjort.

Familien Kirk Kristiansen er god for 155,4 milliarder kroner, mens nummer to er Bestseller-familien Holck Povlsen med Anders Holch Povlsen i spidsen. Holck Povlsen-familien er god for 40,9 milliarder kroner.

Dyne Larsen er nummer fire på listen med 27,8 milliarder - derfra falder formuerne ganske hurtigt, men samtlige 100 på listen kan skrive milliardær på visitkortet.

Det gælder også nummer 100, Jens Hørby Jensen, som via sit holdingselskab ejer over halvdelen af entreprenørselskabet C.G. Jensen og er god for 1,1 milliarder kroner, hvilket betyder, at Lego-familiens formue altså er mere end 140 gange så stor.

Det er kun de øverste ti på listen, som er noteret for to-cifrede milliard-formuer. Familien Fleggaard kniber sig som ny i top 10 ind på en tiendeplads med en formue på 10,3 milliarder.

Blandt de ti øverste er der kun to kvinder. Den rigeste af de to er Ecco-arvingen Hanni Toosbuy Kasprzak. Hun er god for 16,5 milliarder, mens Ane Uggla og familien efter Mærsk Mc-Kinney Møller tilsammen er noteret for en formue på 12,7 milliarder kroner.

I det hele taget er listen præget af kendte navne og ansigter, men der er dog dukket nye milliardærer op på det danske rigmands-kort.

For eksempel er Michael Holm, der står bag softwarevirksomheden Systematic, dukket op som nummer 96 på listen.

På plads nummer 71 finder man Jørgen Hallundbæk, som er god for 1,5 milliarder kroner. Han og familien har netop har sat deres luksusejendom nær Esrum Sø i Nordsjælland til salg. Den skal de have 85 millioner kroner for, og det gør den til øjeblikkets dyreste, officielt udbudte, ejendom.

Se hele rige-listen her

  1. Familien Kirk Kristiansen - 155.4 (formue i mia.)
  2. Familien Holch Povlsen - 40.9
  3. Familien Louis-Hansen- 38.7
  4. Lars Larsen - 27.8
  5. Hanni Toosbuy Kasprzak - 16.5
  6. Familien Clausen - 13
  7. Ane Uggla og familien efter Mærsk Mc-Kinney Møller - 12.7
  8. Familien Foss - 12.3
  9. Bent Jensen og døtre - 12.3
  10. Familien Fleggaard - 10.3

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.