Ny nummer et: Vild bolig er nu landets absolut dyreste

Milliardær-familien Hallundbæks pragt-ejendom nær Esrum Sø i Nordsjælland er øjeblikkets dyreste bolig.
Haregabgaards hovedhus er bygget i 2002.
Haregabgaards hovedhus er bygget i 2002. Foto: Ivan Eltoft Nielsen

Skal man være den, der sætter Danmarks dyreste bolig til salg, skal der noget ekstraordinært til for at få prisen helt derop.

Listen er lang, men det drejer sig om masser af kvadratmeter, luksusbadeværelser, swimmingpool, firelænget staldbygning, overdækket ridebane, eminent udsigt til marker og skov - og så selvfølgelig vinkælder og egen biograf.

Men Haregabgaard ved Græsted i Nordsjælland, som netop er blevet udbudt offentligt til salg, kan også føje et kæmpe stykke jord på mere end 26 ha og en stor kælder med plads til eksempelvis bilsamlingen og et helt ekstra hus til listen.

Ejendommen, der er til salg hos mæglerfirmaet Ivan Eltoft Nielsen, er nu udbudt til salg for hele 85 millioner kroner - hvilket gør den til Danmarks i øjeblikket dyreste ejendom på det officielle marked.

- Det er absolut en af de mest eksklusive og gennemførte ejendomme, vi nogensinde har haft på markedet. Ejendommen er skabt med en glødende passion for heste - og resultatet er intet mindre end Danmarks mest eksklusive hesteejendom, siger Ivan Eltoft Nielsen til Boliga.dk

Hidtil har boligmarkedets førsteplads været besiddet af en stor liebhaver-villa i Lyngby blot få huse fra statsministerens officielle embedsbolig, Marienborg.

Prisen på Lyngby-palæet, der blot har været til salg i en måneds tid, er 17 millioner kroner billigere end den nye højdespringer - og lyder således på eksklusive 68 millioner kroner.

Hesten skal med

Haregabgaards hovedhus er 15 år gammelt og opført i en nyklassicistisk stil med mere end 720 kvadratmeter at brede familien ud på.

Og selvom det nok i manges ører lyder som mere end nok til at både den store børneflok, og hvad der dertil hører af kæledyr, er der flere kvadratmeter at komme efter til de firbenede.

Til ejendommen, som ligger omringet af mark og skov nær Esrum Sø, hører der nemlig en 5.100 kvadratmeter stor staldbygning, der blandt andet rummer 27 hestebokse, saddelrum og en lounge - hvor man kan sidde og beskue udfoldelserne på ridebanen.

Se billeder af ejendommen her

Det er kun ganske få ejendomme i landet, der gennem tiden har været udbudt til salg med flere eller højere cifre på til salg-skiltet end Haregabgaard.

Men når det sker, er det typisk noget tættere på den eksklusive kyststrækning langs Øresund mellem København og Rungsted.

Den dyreste offentligt udbudte ejendom gennem tiden er således ifølge Boliga.dk det knap 1.000 kvadratmeter store palæ Rosenlund på Vedbæk Strandvej. I 2016 havde Rosenlund hele 120 millioner kroner stående på til salg-skiltet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.