Nu tager dronningen hul på årlig tradition: Drager på sommertogt med Kongeskibet
Dronning Margrethe ankom tirsdag formiddag til Kalundborg, der er første stop på hendes sommertogt. Foto: Claus Bech/Scanpix
Dronning Margrethe har taget hul på årets sommertogt, og tirsdag formiddag ankom hun til Kalundborg.

Tirsdag formiddag steg dronning Margrethe om bord på Kongeskibet Dannebrog og drog af sted på sommertogt.

Da det kongelige skib lagde til i Kalundborg, stod masser af mennesker klar til at tage imod den 77-årige regent med viftende Dannebrogsflag og vinkende hænder.

Det viser en række billeder, der er taget af majestæten, da hun ankommer til byen efter sejladsen.

Herefter kørte dronningen ifølge programmet på kongehusets hjemmeside i karet til Bevægelseshuset Spiralen i byen sammen med borgmesteren, Martin Damm, og hans hustru.

I løbet af dagen skal dronning Margrethe besøge Aktivitetscenter Munkesøen, mens den danske regent også skal opleve naturen, når turen går til Røsnæs Rundt og Røsnæs Fyr, der er det vestligste punkt på Sjælland.

Herefter går turen til Røsnæs Havn, før dronning Margrethe afslutter sommertogtets første dag ved en reception på Kongeskibet for indbudte gæster.

Besøget i Kalundborg strækker sig over to dage, og onsdag drager dronningen igen af sted med kursen sat mod Mariagerfjord Kommune.

Dronning Margrethe gennemfører i år to sommertogter i Danmark, og i slutningen af august går turen også til Bornholms Regionskommune.

Dronningen tager turen rundt i landet på egen hånd, og hverken hendes mand, prins Henrik, eller andre familiemedlemmer er med på togtet.

Sidste år indledte dronning Margrethe også turen rundt med det danske kongeskib alene, efter at prins Henrik havde valgt at gå på pension fra sine officielle pligter.

/ritzau/FOKUS