Nu er under halvdelen af danskerne i job

Der er bekymring over nye tal, der viser, at under halvdelen er i arbejde i Danmark. Dermed er der også flere, der får overførselsindkomst.
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har måske grund til at se bekymret ud over nye tal, der viser, at det er færre end halvdelen af befolkningen, der er i arbejde.
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har måske grund til at se bekymret ud over nye tal, der viser, at det er færre end halvdelen af befolkningen, der er i arbejde. Foto: Jens Dresling/arkiv / POLFOTO

"Udviklingen er både ny og bekymrende." Sådan siger formand for Arbejdsmarkedskommissionen, Jørgen Søndergaard, om nye tal, der viser, at kun omkring 49 procent af alle danskere er i arbejde. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

"Der er omkring 430.000 danskere i den arbejdsduelige alder, som ikke er i arbejde. Det er en kæmpe udfordring for politikerne at få dem ud på arbejdsmarkedet," udtaler Jørgen Søndergaard til avisen.

Beskæftigelsesministeren er også bekymret og peger på, at løsningen er at få efterlønsalderen op.

"Det kan ikke hænge sammen i længden, at vi har skruet et samfund sådan sammen, at under halvdelen af borgerne rent faktisk arbejder. Tallene viser, at det var nødvendigt at sætte efterløns- og pensionsalderen i vejret, sådan som vi har aftalt det ved tilbagetrækningsforliget. ," siger Inger Støjberg (V).

Også oppositionen mener, ikke overraskende, det er et problem med de nye tal.

"Det mest problematiske er i virkeligheden de mange unge, som ikke får nogen uddannelse. De har stor risiko for at havne på førtidspension eller kontanthjælp. Der er desuden behov for en reform at førtidspensionen og for at få syge hurtigere tilbage på arbejdspladserne og få seniorer til at blive længere på arbejdspladsen," siger socialordfører, Mette Frederiksen (S)

Den arbejdende del af befolkningen udgør 2,7 millioner.

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.