Optur hos Ryanair: Slår flere rekorder
Ryanair er i høj grad flyvende med rekorder for antallet af passagerer og overskud. Det oplyser topchef for flyselskabet, Michael O'Leary.  Arkivfoto: Olivier Hoslet/Scanpix.
Fagbevægelsens hadeobjekt Ryanair sætter nye rekorder for både overskud og antallet af passagerer. Samtidig sænker selskabet billetpriserne yderligere.

Ryanair får løbende høvl af fagbevægelsen i Europa. Men det afholder åbenbart ikke europæerne fra at rejse med flyselskabet. Derfor sætter Ryanair nu ny rekord i antallet af passagerer og overskud. 

Ryanair regner med at have fløjet med 106 millioner passagerer, når selskabets regnskabsår udløber med udgangen af marts. Det er ny rekord og gør selskabet til det klart største i Europa. 

Pengene vælter også ind hos den irske koncern. I dette regnskabsår regner ledelsen med, at man lander et rekordoverskud på mindst 11,6 milliarder kroner. 

- Vi er glade for at kunne fortælle, at vores politik med lave priser leverede en god trafik i tredje kvartal og vækst i profitten . Det står klart, at millioner af nye kunder skifter over til Ryanair, udtaler Ryanairs topchef, Michael O'Leary, i en pressemeddelelse. 

Endnu billigere billetter

Ryanair forudser, at forbrugerne kommer endnu billigere ud at flyve med lavprisselskabet. I de første tre måneder af i år venter selskabet således, at priserne i gennemsnit falder med seks procent. 

Prisfaldet skyldes ifølge Ryanair især, at olieprisen er faldet markant. Det giver en stor besparelse for flyselskabet, som kommer giver videre til forbrugerne. 

Læs Avisen.dk's dækning af Ryanair.