Løkkes Ryanair-svar hagles ned: ”Giver ikke en snus for det”
Karsten Hønge mener , at Lars Løkke Rasmussen selv burde have fundet en anden måde eller et andet tidspunkt at rejse på for at undgå det irske lavprisselskab. Foto: Scanpix/arkiv
Det er politikerne selv, der må sørge for at tilrettelægge deres kalender, lyder det.

Det er ren og skær dårlig undskyldning, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forklarer sin flyvetur med Ryanair med, at det var det, der ”passede bedst i forhold til varetagelsen af mine officielle forpligtelser”.

Det mener SF’s arbejdsmarkedsordfører, Karsten Hønge.

- Vejen til helvede er brolagt med dårlige undskyldninger. Forklaringen om at det passede bedre, giver jeg ikke en snus for, siger Karsten Hønge til Avisen.dk.

Der er i løbet af weekenden fra flere sider stillet spørgsmål ved, om Lars Løkke Rasmussen som en bevidst provokation valgte at bruge luftfartsselskabet Ryanair, da han i vinterferien rejse på ferie til Malaga.

Særligt fagforbundet 3F har kritiseret statsministeren for at bruge det omstridte flyselskab, der nægter at indgå lokale overenskomster, midt under trepartsforhandlingerne. Men det afviser statsministeren tirsdag i et paragraf 20-spørgsmål til Socialdemokraternes Jeppe Bruus.

Karsten Hønge mener dog, at Lars Løkke Rasmussen burde have fundet en anden måde eller et andet tidspunkt at rejse på for at undgå det irske lavprisselskab.

- En politiker har selv mulighed for at tilrettelægge sin egen kalender. Vi bliver tit sat over for nogle valg, men at flyve med Ryanair er altså ’no go’ for at bruge lidt flysprog, siger Karsten Hønge.

Lars Løkke Rasmussen forklarer i svaret til Jeppe Bruus, at han selv har betalt for rejserne til Malaga. Det var dog statsministeriet der betalte, da statsministeren fløj fra Malaga til Bruxelles tur/retur for at deltage i mødet i Det Europæiske Råd om Storbritanniens ønsker til EU-samarbejdet.

Fagbevægelsen og Ryanair indledte et større slagsmål sidste år, efter at Ryanair nægtede at tegne overenskomst for de ansatte på den nyoprettede base i København.