Nordkorea om Trump: Det er en krigserklæring!

Nordkoreas udenrigsminister siger, at præsident Donald Trumps udtalelser i weekenden er en klar krigserklæring.

Nordkoreas udenrigsminister, Ri Yong-ho, siger samtidig, at hans land har ret til at nedskyde strategiske amerikanske bombefly- også hvis de ikke er i nordkoreansk luftrum.

- Trump erklærede, at vores ledelse ikke vil være her meget længere. Han erklærede krig mod vort land, siger han.

- Hele verden bør klart huske på, at det var USA, som først erklærede krig mod vort land, siger udenrigsministeren videre i udtalelser til journalister i New York

Ri, som var på vej til lufthavnen efter at have deltaget i FN's Generalforsamling i sidste uge, fremsatte først flere erklæringer og gik så ud til sin ventende bil for kort efter at vende tilbage til den åbne mikrofon med tilføjelsen:

- I lyset af Trumps krigserklæring er alle muligheder åbne og de vil blive overvejet af Nordkoreas øverste ledelse.

Ri kaldte i sidste uge Trump for "Præsident Ond" og kommenterede samtidig den amerikanske præsidents omtale af den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, som "raketmanden".

- Han (Trump, red.) har begået en uigenkaldelig fejl, der gør det endnu mere uundgåeligt, at vores raketter besøger det amerikanske fastland.

Den nordkoreanske minister advarede samtidig om, at Nordkorea vil foretage en "nådesløs forebyggende handling", hvis USA viser tegn på at ville "halshugge" den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang.

I sin tale til FN's Generalforsamling tirsdag kaldte Trump Nordkoreas leder, Kim Jong-un, en "raketmand på selvmordsmission", der pønser på at udvikle atomvåben for at bruge dem.

Nordkorea gennemførte 3. september sin sjette atomprøvesprængning, og inden for den seneste måned har det foretaget to prøveaffyringer af langtrækkende raketter. De har begge overfløjet Japan.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.