Tid og ro står nok højt på ønskelisten i de fleste familier i juletiden.
Men her får i samarbejde med Madensverden.dk muligheden for, at tage en genvej til lækker hjemmelavet julekonfekt, som ikke kun sparer tid, men også kan være et lille frikvarter i den travle tid.
Cornflakestoppe med guldstøv, hedder konfekten. Det lyder simpelt. Og det er det.
Cornflakestoppe er nemlig noget af den letteste konfekt, man kan forestille sig at lave. Og så smager det lige så godt, som det er nemt at lave.
Ti minutter tager det. Derefter skal konfekten på køl til chokoladen stivner - det tager i omegnen af en times tid.
Du kan vælge, om du blot vil placere toppe af chokolade- og cornflakes på bagepladen, eller du kan putte konfekten i små forme.
Skal det være lidt ekstra festligt, så giv konfekten et drys guldstøv.
Det skal du bruge:
- evt. 25 konfektforme små
- 100 gram cornflakes - gerne af den billige slags
- 200 gram mørk chokolade 60-72 procent
- 1 tsk. vaniljesukker
- 0,5 dl kokosmel
- evt. guldstøv til pynt
Vælger du en chokolade med højere kakaoindhold end 72 procent, skal du nok fordoble vaniljesukkeret.
Sådan gør du:
Knæk chokoladen i små stykker og smelt den i et vandbad. Pas på, at du ikke får vand ned i skålen med chokolade, så vil chokoladen blive grynet.
Bland kokosmel, cornflakes og vaniljesukker i en skål.
Når chokoladen er smeltet, hælder du den over de tørre ingredienser og blander med en grydeske.
Brug to teskeer til at komme chokolade- og cornflakesblandingen ned i konfektforme.
Drys med guldglimmer - eller andre former for pynt.
Sæt dine cornflakestoppe i køleskabet i mindst en time, før de skal spises, så de kan nå at stivne.
God jul.