Regeringen om danskernes jobkrav: Ingen dilemmaer - men integration først

- Det håber jeg alle er med på, og det er præcis det, danskere siger. Der er jo ikke flere job, end dem der er, og derfor er det vigtigt, at etniske danskere og de flygtninge, der bliver her, kan få job, siger Lizette Risgaard. (Foto: Foto: Scanpix/arkiv)

I april vil regeringen og arbejdsmarkedets parter gå videre med de mere almindelige trepartsforhandlinger, lyder det.

Ingen grund til panik!

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) maner nu til ro, efter Avisen.dk søndag kan fortælle, at danskerne klart giver udtryk for, at jobskabelse er vigtigere end integration på arbejdsmarkedet i forbindelse med de igangværende trepartsforhandlinger mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter. Forhandlinger, hvori statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og regeringen har sat integration af flygtninge øverst på dagsordenen.

Danskernes krav er nemlig i fuld overensstemmelse med regeringens planer, forklarer ministeren til TV2 News.

- Der er ingen dilemmaer der. Det ligger i regeringsgrundlaget, at vi ønsker balance på arbejdsmarkedet så alle job, der er, bliver besat, og at vi sikrer den fornødne uddannelse. Men vi står med en akut flygtninge- og migrantkrise, og jeg ligger til grund, at når vi er færdige i trepart-regi med at håndtere den med yderligere aftaler inden for de næste 14 dages tid, så er det vores plan at gå videre med de mere almindelige trepartsforhandlinger i april, siger Jørn Neergaard Larsen til tv-stationen.

Meningsmålingen blandt danskerne viser, at 29,5 procent mener, at mangel på arbejdspladser er den største udfordring på arbejdsmarkedet. Omvendt mener kun 16,9 procent, at integration af flygtninge er det vigtigste.

LO: Der skal være balance

Jørn Neergaard Larsen mener, at det vil koste samfundet milliarder, hvis ikke der bliver taget hånd om flygtninge og migrantstrømmen mod Danmark.

Formand for LO, Lizette Risgaard, er enig i, at Danmark står over for en vigtige opgave i forhold til at gøre flygtninge og migranter selvforsørgende, men det skal ske i balance med andre, presserende udfordringer på arbejdsmarkedet, forklarer hun til TV2 News.

- Det håber jeg alle er med på, og det er præcis det, danskere siger. Der er jo ikke flere job, end dem der er, og derfor er det vigtigt, at etniske danskere og de flygtninge, der bliver her, kan få job, siger Lizette Risgaard.

Hun ser frem til at indgå flere aftaler om at få flere etniske danskere i arbejde og at sikre praktikpladser til elever og lærlinge.