Neergaard efter proteststorm: Vil bevare job til psykisk sårbare
Jørn Neergaard Larsen inviterer nu DA og LO til en drøftelse. Foto: SCANPIX arkiv
Ministeren sender udstrakt hånd til lukningstruede socialøkonomiske virksomheder.

Protesterne har været mange, siden det kom frem, at steder som Café Kaffegal og Økogal i Aarhus står til lukning, fordi en ordning, der støtter såkaldt socioøkonomiske virksomheder ikke forlænges.

Den særlige ordning, som har gjort det muligt at lave de socialøkonomiske virksomheder med mange ansatte på særlige vilkår, udløber nemlig i år.

Venstre-kvinde og beskæftigelsesordfører i Aarhus Byråd Lene Horsbø forklarede i går til Avisen.dk, at man ikke ønsker at lade ordningen fortsætte, hvis ikke arbejdsmarkedets parter, LO og DA, kan blive enige om et fælles forslag til en permanent løsning.

Lønmodtagernes organisation LO erklærer sin støtte til ordningen - og onsdag er beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) så kommet med en udmelding, der givet nyt håb for virksomheder som cafeerne i Aarhus.

Til TV 2 Østjylland siger ministeren, at han er ked af situationen.

- De socialøkonomiske virksomheder er virksomheder, der kan have en meget stor betydning i vores støtte til mennesker, der har nogle former for udfordringer, kan komme tilbage og have en relation til arbejdsmarkedet og derved bedre liv, siger han.

Neergaard siger videre, at hvis arbejdsmarkedets parter er parate til at kigge på sagen igen, så giver han dem meget gerne mulighed for det. Han vil nu tage kontakt til parterne og høre, om de er parate til "at give det et review."

Ministeren erklærer, at han gerne ser en permanent løsning på området:
- En fornuftig ramme for en permanent korrektion i forhold til rammerne af rimelighedskravet, det så jeg gerne, siger han til TV 2 Østjylland.

Mens LO støtter ordningen, er arbejdsgivernes organisation DA mere afventende. DA's chefkonsulent Jørgen Bang-Petersen sagde onsdag til Avisen.dk, at han ser frem til en invitation fra Beskæftigelsesministeriet.

- Nu må vi få samlet op de erfaringer der er gjort med dette forsøg, og så tage stilling til, om det er gode resultater, siger Jørgen Bang-Petersen.