Mystisk direktørfyring: Nu er der nyt i sagen
- I dag sker der det, at STAR får en formel orientering fra Akademikernes A-kasses direktion og juridiske sekretariat samt revisor, siger formanden for Akademikernes A-kasse, Allan Luplau. Foto: Akademikernes A-kasse
Redegørelse fra Akademikernes A-kasse bliver nu sendt til statslig tilsynsmyndighed efter pludselig og mørkelagt fyring af direktøren.

Det bliver nu op til den statslige tilsynsmyndighed, STAR, at vurdere, om alt er gået efter bogen i Akademikernes A-kasse, der for nylig fyrede den øverste direktør, Michael Valentin. Og efterfølgende valgte totalt at mørklægge sagen.

Formanden for Akademikernes A-kasse, Allan Luplau, oplyser til Avisen.dk, at STAR - Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering under Beskæftigelsesministeriet - mandag modtager en redegørelse om, hvad der førte til den pludselige afsked med Michael Valentin. 

- I dag sker der det, at STAR får en formel orientering fra Akademikernes A-kasses  direktion og juridiske sekretariat samt revisor, siger Allan Luplau.

Den statslige styrelse fører tilsyn med, at alle landets a-kasser administrerer og udbetaler ydelser korrekt.  

Allan Luplau har siden nyheden om direktørens pludselige afsked kom frem den 27. september, henvist til, at der er tale om en personsag, som han ikke kan kommentere yderligere. Det fastholder han over for Avisen.dk.

Selv skrev Michael Valentin i et opslag på Facebook fredag, at der ikke har været tale om forhold af strafbar karakter eller berigelse.

- Det er klart, at en pludselig exit som min skaber spekulationer og gisninger om, hvorvidt jeg har taget af kassen eller på en ansat. Det har jeg ikke, skriver Michael Valentin.

Til Avisen.dk siger Allan Luplau:

- Jeg kan bekræfte, at vi ikke har konstateret noget, som går i den retning, som Michael har valgt at kommentere på, fastholder A-kassens formand.

Det var et tip fra en medarbejder i a-kassen, der førte til bestyrelsens beslutning om at skille sig af Michael Valentin, der havde siddet i direktørstolen i godt syv år.

Hvis det her var et ordinært direktørskifte, hvor I syntes, at profilen skulle være anderledes, så behøvede I ikke skrive en redegørelse til STAR om det? 

- Nej, fastslår formanden.

Så der må være noget ekstraordinært, der har at gøre med a-kassens håndtering og forvaltning af midler at gøre?

- Nu vender vi tilbage til det, jeg sagde indledningsvist, at der er tale om en personsag. Jeg kan ikke fortælle om sagen, herunder den præcise baggrund for, at Michael ikke længere er direktør i Akademikernes A-kasse.

I er landets største a-kasse med 233.000 medlemmer, som betaler kontingent hver måned. Tror du ikke, at det her undrer dem, og at de tænker, at det at det må handle om, hvordan I forvalter pengene fra dem?

- Det kan godt være, at det undrer dem. Det skal jeg absolut ikke afvise. Jeg må bare sige, at disse personsager må vi ikke oplyse om.

Det kunne du vel vælge at gøre?

- Så ville vi overskride formentlig en persondataforordning og et aftalekompleks mellem to advokater i forbindelse med, at man har afsluttet sagen med Michael, siger Allan Luplau.

Han oplyser, at der er ikke er foretaget nogen politianmeldelse i sagen. Om sagen har ført til eller vil føre til nye procedurer i a-kassen, vil formanden endnu ikke konkretisere. 

- Det kan jeg hverken be- eller afkræfte, at det vil. Vi skal ud og hyre en direktør. Om der bliver opstillet særlige retningslinjer for efterfølgeren, har vi ikke besluttet på nuværende tidspunkt, siger Allan Luplau.

Han taler om, at en ny direktør vil komme til en a-kasse med et 'godt fundament.'

- Vi har en sund økonomi og er i gang med en digitaliseringsproces. Vi har det næstlaveste kontingent blandt alle a-kasser og det laveste blandt akademiske a-kasser. Så vi har et godt afsæt til, at at kunne tiltrække en god og dygtig ny direktør, mener Allan Luplau.

Hvis det hele er så fantastisk, godt og velfunderet, også økonomisk, så kan det undre, at den person, der har stået i spidsen, ikke skal gøre det mere?

- Det er klart, og det er derfor, vi to taler sammen. Og der vender jeg tilbage til, hvad jeg har sagt, at det kan jeg ikke redegøre yderligere for al den stund, at der er tale om en personsag.

 

via Listen To News