Mor til kommune: Lad nu elever i pengenød flyve med Ryanair på studietur

- Jeg håber på, at vi får dispensation fra den regel, der hedder, at vi ikke må flyve med Ryanair, siger Tine Edal Nielsen til DR Østjylland.
- Jeg håber på, at vi får dispensation fra den regel, der hedder, at vi ikke må flyve med Ryanair, siger Tine Edal Nielsen til DR Østjylland. Foto: Privat

Forældre i Grenaa beder nu om, at en skoleklasse får lov til at flyve med det omstridte flyselskab Ryanair, der er kritiseret for at tilbyde ansatte dårlig løn- og ansættelsesvilkår. 

Det skriver DR Østjylland.

Det er blandt andet Tine Edal Nielsen, der har en datter i 8. klasse på Vestre Skole i Grenaa. Her har eleverne arbejdet i flere måneder på at skaffe penge til en studietur til London.

- Jeg håber på, at vi får dispensation fra den regel, der hedder, at vi ikke må flyve med Ryanair, siger hun til DR Østjylland.

Nu har eleverne nemlig skaffet 43.000 kroner, og den pengesum ville ifølge moderen være nok, hvis eleverne måtte rejse med Ryanair.

- Vi har selvfølgelig forståelse for, at der er en politik i kommunen om, at det må vi ikke, men jeg kæmper for de elever, der gerne vil af sted med den økonomi, de nu engang har, siger hun.

For to år siden vedtog mere end hver femte kommune, at de ikke vil lade deres ansatte flyve med Ryanair.

Det var blandt andet landets fire største kommuner København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Også politikerne i Norddjurs besluttede, at man kun vil bruge flyselskaber, der lever op til kravene i Staten og Kommunernes Indkøbsservice.

Det forklarer økonomichefen i Norddjurs Kommune, Lisbeth Krogh.

- Hvis man som kommune har valgt at gå med på aftalen, så kan man kun bruge de flyselskaber, som er med på aftalen, og det er Ryanair ikke, siger hun til DR Østjylland.

I Staten og Kommunernes Indkøbsservice er nogle krav, som handler om arbejdsklausuler og arbejdstagerrettigheder, så de er sikret arbejdsvilkår, der ligner dem, der er i de lande, hvor de opererer.

Det vil koste mindst 15.000 kroner ekstra at rejse med et andet flyselskab, og så har eleverne ikke penge nok, siger Tine Edal Nielsen.

- Jeg ved, at der har været kritiske tilfælde med Ryanair, men holdt op mod den store prisforskel, der er, og som i vores tilfælde gør, om de kommer til London eller
ej, og så vil jeg stadig foretrække at sende eleverne med Ryanair, siger hun.

Tine Edal Nielsen har samtidig forståelse for, at kommunen har besluttet at have en politik om at kun bruge flyselskaber med ordentlige forhold for medarbejderne.

- Det er dilemmaet, for det kan jeg på sin vis godt. Jeg kæmper ungernes sag, men holdt op mod prisforskellen vil jeg stadig foretrække Ryanair, siger Tine Edal Nielsen.

De 24 elever har solgt julekalendere og arbejdet på et pakkeri for at tjene penge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.