Mobbet pædagog får erstatning: 'Du er så fed, at du ikke kan gå op af trappen'
En kvindelig pædagog er tilkendt en godtgørelse på 117.000 kroner efter at have været udsat for grov mobning på jobbet. (Foto: Modelfoto: Ritzau Scanpix)
Pædagog, der blev mobbet af sin leder på jobbet, får 117.000 kroner i godtgørelse.

Hver eneste uge måtte en kvindelig pædagog høre på grove bemærkninger fra sin leder på jobbet.

'Du er så fed, at du ikke kan gå op af trappen,' lød det blandt andet. Og: 'Du burde booke to flysæder, når du skal ud at flyve'.

Pædagogen, der arbejdede i en fritidsorganisation i hovedstadsområdet, har nu fået 117.000 kroner i godtgørelse for varige mén af mobningen, der fandt sted fra 2005 til 2014. Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har afgjort, at der var tale om grov mobning, skriver BUPLs blad, Børn & Unge, der udkommer torsdag.

Hver 10. bliver mobbet på jobbet 

Det var ifølge bladet blandt andet vidneudsagn fra flere tidligere kolleger, der var med til at afgøre, at den årelange mobning var en arbejdsskade. Vidnerne kunne bekræfte, hvordan institutionslederen kom med nedladende og krænkende bemærkninger mod pædagogen, der også i indmellem blev ignoreret og bagtalt. 

Ifølge en ny undersøgelse af det psykiske arbejdsmiljø fra hovedorganisationen FTF oplever næsten hver 10. pædagog mobning på jobbet. I 2016 blev 14 sager om mobning af pædagoger afsluttet, men ingen af dem blev anerkendt som en arbejdsskade.

Organisationspsykolog Per Hulstrøm, som har stor erfaring med pædagoger, der har været udsat for mobning, siger, at der kan gå lang tid, før de opdager, at deres grænser bliver overskredet.

Der er grænser

- Pædagoger er meget rummelige i deres forhold til tilværelsen, fordi de arbejder med andre menneskers udvikling, siger Per Hulstrøm til Børn & Unge. 

I BUPL, der bistod kvinden i den aktuelle sag, betoner forretningsudvalgsmedlem Lars Søgaard Jensen vigtigheden af at 'statuere et eksempel'.

- Der er grænser for, hvordan man kan behandle hinanden, og vi bliver nødt til at have respekt for alle mennesker på vores arbejdspladser, siger Lars Søgaard Jensen til fagbladet.

Pædagogen venter fortsat på at få afgjort en sag om erstatningsansvar mod sin nu tidligere arbejdsplads. 

via Listen To News