Minister kommer fyrede til undsætning
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S). (Foto: Foto: Steen Brogaard/Folketinget)
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) hjælper esktraordnært fyrede i Holstebro videre med 700.000 kroner.

56 fyrede medarbejdere fra jernstøberiet Vald. Birn i Holstebro får nu støtte fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Ministeren har besluttet at bruge over 700.000 kroner fra varslingspuljerne, som skal bruges til opkvalificering af de fyrede.

Pengene skal hjælpe dem videre til et job inden for jern- og metalindustrien, hvor der er mangel på arbejdskraft.

- Vi ved, at en tidlig indsats kan hjælpe mennesker ind på arbejdsmarkedet igen, og det kan være svært for det lokale arbejdsmarked at samle så mange opsagte medarbejdere op uden opkvalificering. Jeg håber, at vi med denne pose penge kan hjælpe dem godt og hurtigt videre, siger Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse.

Det er en generel nedgang i ordrerne, der har tvunget det vestjyske jernstøberi til at varsle den store fyringsrunde.

I første omgang gik meldingen på, at 80 af 600 ansatte ville miste deres arbejde, men det lykkedes senere at nedbringe antallet til 56, skriver TV Midtvest.

Mange af de fyrede er ufaglærte, og Peter Hummelgaard peger på, at den nye socialdemokratiske regering generelt arbejder på at opkvalificere ufaglærte.

- Som vi ser i Holstebro, så er det ofte de ufaglærte, som bliver fyret først og er mest sårbare ved konjunktursvingninger. Derfor skal vi være bedre til at hjælpe denne gruppe med at få flere redskaber i deres værktøjskasse, siger ministeren.

Ifølge TV Midtvest er pengene ikke kommet af sig selv. Det er nemlig Jobcenter Holstebro, der har søgt om midler til at hjælpe de fyrede Birn-medarbejdere.

De varslede fyringer lever reelt ikke op til kriterierne for at bruge varslingspuljerne, gør Beskæftigelsesministeriet opmærksom på i pressemeddelelsen.

Det kræver nemlig  normalt, at 50 procent af medarbejderstaben bliver fyret - men ministeren har mulighed for at dispensere for reglerne, hvis mulighederne for at finde andet arbejde i det lokale arbejdsmarked er begrænsede, og der er tale om fyringer af et "ikke ubetydeligt omfang".

via Listen To News