Mikkel flyttede selv med job: Vær positiv og tag chancen
29-årige Mikkel Rosenvold var glad for sin beslutning om at tage turen fra København til Odense da Spillemyndigheden blev udflyttet. Foto: Spillemyndigheden/Presse
En udflytning af arbejdsplads behøver ikke nødvendigvis være nogen dårlig ting. Det gavnede karrieren, da 29-årige Mikkel Rosenvold tog skridtet fra København til Odense.

1.800 statsansatte får onsdag at vide, at deres arbejdsplads skal udflyttes, når regeringen løfter sløret for anden etape i udflytningen af statslige arbejdspladser.

I 2015 igangsatte regeringen første etape, hvor 3.900 arbejdspladser skulle udflyttes. En af disse var 29-årige Mikkel Rosenvolds Han arbejder i Spillemyndigheden, der rykkede fra København til Odense pr. december 2016. Det skriver Viborg Folkeblad.

Han råder alle, der onsdag får at vide, at de skal udflyttes, til at være positive, tage chancen og flytte med. 

Før flytningen arbejdede han med økonomistyring og IT-planlægning. Men flytningen betød også, at karrieremulighederne blev bedre. I dag arbejder han nemlig som specialkonsulent.

På trods af kun tre års erhverserfaring rykkede han op blandt de mere rutinerede medarbejdere. Han er siden også blevet tillidsmand. 

Det var især fremtidsudsigterne, der endte med at være afgørende for Mikkel Rosenvold.

- For at sige det ligeud, så var jeg ikke på forhånd forelsket i Odense. Jeg havde betænkeligheder ved at sige farvel til min familie og venner i København. Men faktisk så betød usikkerheden i forhold til jobbet også en hel del: Altså, hvad skulle jeg lave, og hvad var mine fremtidsmuligheder. Når man flytter på den måde, er man nødt til at se tre-fire år ud i fremtiden. Det tvinger ens arbejdsgivere til at tænke langsigtet med, hvad de har at tilbyde af efteruddannelse og karrieremuligheder, siger Mikkel Rosenvold til Viborg Folkeblad.

Samlet set rykkede 60 arbejdspladser fra Spillemyndigheden til Odense. Kun to af Mikkel Rosenvolds kolleger flyttede med, mens 15 pendlede. Resten valgte at blive i København.

En større udgave af Køge

Mikkel Rosenvold fortæller, at flytningen også har givet udslag i en større lejlighed. Han bor nu centralt i Odense for de samme penge, som han før brugte på en lille lejlighed i Vanløse.

- Det betyder, at gaden aldrig helt sover. Det minder mig lidt om Godthåbsvej på Frederiksberg eller Amagerbrogade på Amager. Jeg tror ikke, jeg ville kunne holde ud at bo i et rækkehus i udkanten af Odense. Men herinde er der et fint byliv, som jeg trives godt med. Jeg ved godt, at fodboldspilleren Martin Borre en gang sagde om Odense, at han troede, at den var ligesom København bare mindre - men så fandt han ud af, at den var lige som Køge bare større. Men det er en urimelig sammenligning. Man skal ikke sammenligne Odense med København. Ligesom man heller ikke skal sammenligne København med New York, siger Mikkel Rosenvold til Viborg Folkeblad.

Mikkel Rosenvold overvejer ikke at flytte tilbage til København lige nu, men om karrieren en dag bringer ham tilbage til hovedstaden, kan han ikke sige.

Han siger, at stemningen blandt kollegerne hos Spillemyndigheden er rigtig god, og at man er stolt af sin arbejdsplads. Regeringens plan om at flytte flere statslige arbejdspladser ud i provinsen, synes Mikkel Rosenvold er meget gavnlig.