Løkke vil sende Ole til Nakskov: Familien vil ikke flytte med
Ole Holst Andersen, vicedirektør i Nota - Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder. Foto: Privatfoto
Ole Holst Andersen, vicedirektør i Nota - Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder, står til at skulle flytte til Nakskov i forbindelse med regeringens udflytning af statslige arbejdspladser.

1.800 statslige arbejdspladser skal rykkes op med roden og flyttes fra hovedstadsområdet til provinsen. Det fortalte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og innovationsminister Sophie Løhde (V) på et fælles pressemøde onsdag.

Dermed blev spændingen udløst for tusindvis af statsansatte, der i måneder har ventet på at få at vide, om netop deres arbejdsplads ville blive udsat for en udflytning.

Ole Holst Andersen er vicedirektør i Nota – Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder. Onsdag fik han og kollegerne at vide, at de inden længe skal forvente en hverdag i Nakskov på Lolland frem for storbylivet på Østerbro i København - såfremt de vil fortsætte med at være ansat i Nota.

Ikke den største overraskelse

- Vi fik det at vide lidt før middag, og folk blev selvfølgelig kede af det. Men det foregik okay roligt, og vi har da også godt vidst, at vores arbejdsplads nok var en af dem, regeringen kunne finde på at flytte ud, siger han til Avisen.dk.

Regeringens udflytningsmanøvre af statslige arbejdspladser er allerede i fuld gang. Første runde er overstået, og anden runde af udflytninger forventes at blive effektueret i løbet af den kommende tid.

1.800 arbejdspladser rykker fra København til provinsen, men alt i alt bliver hele 4.000 statslige arbejdspladser berørt. I samme omgang flyttes en række uddannelsespladser til udkantsdanmark.

Kollegerne går hjem

Ole Holst Andersen har endnu taget stilling til, om han vil flytte til Nakskov. Familien, der tæller hustru og børn, flytter i hvert fald ikke med, understreger han.

- Det er nyt for mig det her, og jeg har endnu ikke truffet en beslutning, siger han.

Mange af vicedirektørens kolleger har også haft svært ved at koncentrere sig om arbejdet onsdag, og når man ringer til bibliotekets hovednummer fortæller en telefonsvarer, at de helt ekstraordinært holder lukket i dag.

- Nogle medarbejdere brugte sort humør til at overkomme den triste nyhed, og når vi har holdt et medarbejdermøde senere i eftermiddag, går vi hjem, fortæller Ole Holst Andersen.

80 ansatte fra Nota står til at skulle udflyttes til Nakskov.

Nota er et bibliotek under Kulturministeriet, der udgiver lydbøger, e-bøger og punktbøger til borgere med læsevanskeligheder - eksempelvis personer med nedsat syn, ordblinde eller andre handicap.