Kærlighed på jobbet: Hver 10. dansker falder for kollegaen
Find kærligheden fra 9-16 på jobbet? Det har hver 10. dansker gjort. (Foto: Foto: Iris)
13 procent af danskerne finder partneren på arbejdspladsen, viser ny undersøgelse. HK/Privat opfordrer virksomheder til at lave retningslinjer for flirt i arbejdstiden.

Kærligheden blomstrer ude på arbejdspladserne. 

Det viser ny undersøgelse, Analyse Danmark har foretaget for Avisen.dk. Her har 1.080 repræsentativt udvalgte danskere svaret på, hvor de har mødt deres nuværende partner.

13 procent af de 773 danskere i parforhold svarede, at de havde mødt kærligheden på jobbet. Dermed er kaffeautomaten på arbejdet et mere sikkert sted at finde sin eneste ene end fritidsinteresser og netdating med henholdsvis 9 og 12 procent.

Kærlighedsekspert: Kollegaen ligger lige for 

Thomas Markersen, kognitiv psykolog og ekspert i sidste sæson af Danmarks Radios 'Gift ved første blik', er ikke overrasket over, at det er i landets frokoststuer, at kærligheden spirer. I TV-programmet har han matchet deltagere i et forsøg på at se, om et arrangeret ægteskab kan fungere. Her var især fælles interesser, som man som kollegaer har, i fokus.

For når man finder sin udkårne, vil de fleste nemlig gerne kunne spejle sig selv i den anden. Derfor er det vigtigt, at man er det samme sted i livet.

- Folk falder for hinanden, når deres livsløbebaner følges ad. Vi har brug for at se os selv i en anden version. Og der ligger en kollega lige for, siger han.

Ensomhed kan resultere i kærlighed på jobbet

En anden forklaring kan ifølge Thomas Markersen være, at vi i dag har færre nære venner end tidligere. Han peger på en nylig amerikansk undersøgelse, der viser, at vi i dag har to nære venner, vi kan betro os til.

Tidligere havde vi tre, og den manglende intimitet kan generelt betyde, at vi måske knytter tættere bånd med dem, som vi tilbringer lang tid med på arbejde.

- Faktisk kan en kollega godt ende med at være mere tæt end en kone eller mand, fordi man går så meget op af hinanden, og der er så mange spændende situationer, som man oplever og løser sammen. Så man opbygger nogle meget nære relationer på jobbet, forklarer Thomas Markersen.

HK: Ikke ulovligt, men husk retningslinjer

Selvom lidt amoriner kan lyde som en god måde at sætte noget krydderi på en ellers grå arbejdsdag, skal man dog passe lidt på. Det siger arbejdsmiljøkonsulent hos HK/Privat, June Halvorsen.

Hun advarer imod, at forhold mellem kollegaer kan sætte gang i både sladder, mistro og ubehag. Derfor er det godt at have nogle retningslinjer på plads for at undgå misforståelser.

- Der er ikke noget, der forbyder kærlighed på jobbet i forhold til arbejdsmiljøloven. Mennesker mødes, sød musik opstår og hvorfor skulle det ikke ske på arbejdspladsen? Men det er altid en god idé med personalepolitik på området, siger hun.

Det mest almindelige sted at finde sin udkårne er dog stadig gennem familie og venner. Her finder 24 procent af danskerne sin partner, mens 15 procent finder sin partner efter en våd aften i byens natteliv.

Her finder danskerne kærligheden

Vi har spurgt danskerne om, hvor de har mødt deres nuværende partner.

 

24 procent har gjort det gennem venner eller familie.

15 procent har gjort det i byen.

13 procent har fundet kærligheden på arbejdet.

13 procent har gjort det andre steder.

12 procent har fundet sin udkårne gennem netdating.

9 procent har gjort det gennem fritidsinteresser.

6 procent har holdt fast i barndomskæreste fra grundskolen eller ungdomsuddannelsen.

5 procent har fundet kærligheden på en videregående uddannelse.

2 procent har fundet lykken på en ferie eller rejse.

 Analyse Danmark har adspurgt 1080 repræsentativt udvalgte danskere for Avisen.dk. Heraf svarede 773, at de havde en partner. Tallene når ikke 100 procent på grund af afrunding.

via Listen To News