Mandagens obligationer: Spansk frygt aftog igen

Mandagens obligationshandel bød på nyt spansk rentefald, mens udsvingene i de nordeuropæiske renter var ganske små.

Markedet udtrykte fra morgenstunden fortsat stigende tillid til Spaniens økonomi, og efterspørgslen på landets obligationer endte med et presse renten ned med 13 basispoint til 6,57 pct. Der er dermed lagt pæn afstand til de over 7,60 pct., som renten blev handlet i sidste uge, og håbet om, at ECB vil lindre Spaniens gældsudfordringer lader til at have overlevet weekenden.

I Danmark var der dog ikke voldsomme udsving, og den tiårige rente lukkede dagen i 1,15 pct. - 2 basispoint lavere end fredag. Samme tendens kunne noteres i Tyskland, hvor renten lukkede 1 basispoint lavere i 1,38 pct.

Sveriges økonomi viste til gengæld gode takter i BNP-opdateringen mandag morgen, og det gav rentestigninger. Den svenske vækst var på hele 1,4 pct. i andet kvartal målt mod kvartalet før, hvor økonomerne kun havde forventet en fremgang på 0,2 pct. ifølge Bloomberg News. På årsbasis var tallet 2,3 pct. - også langt bedre end ventet.

- Tallene understreger, at den svenske økonomi er kommet særdeles godt igennem den opblussen af gældskrisen og lavere globale vækst, som ellers har ramt andre europæiske lande hårdt gennem andet kvartal, skrev Danske Banks chefanalytiker Arne Lohmann i en kommentar.

Den stærke vækst fik Sveriges tiårige rente til at gå den modsatte retning af Danmarks og Tysklands - den endte 4 basispoint højere i 1,45 pct.

Italien kom også pænt igennem en auktion over obligationer mandag formiddag, hvor der blev solgt tre-, fem- og tiårige papirer. Det gav i alle tre tilfælde lavere renter end for en måned siden, mens målet om udstedelser for 5,5 mia. euro blev opnået. Den tiårige italienske rente sluttede dog i 5,99 pct. efter en stigning på 6 basispoint fra fredagens lukkeniveau.

Ud over diskussioner om Spanien, Grækenland og euroens fremtid, ser markedet også i høj grad frem til ugens vigtige begivenheder, ikke mindst rentemeddelelser fra både Den Europæiske Centralbank (ECB), Federal Reserve i USA og den britiske Bank of England.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk