Manchester politi anholder to efter kontrolleret sprængning

Politiet tvang sig lørdag morgen adgang til adresse, hvor to blev anholdt som led i efterforskning af angreb.
Britisk politi har iværksat en omfattende og intensiv efterforskning efter angrebet ved Manchester Arena mandag aften. I alt er 13 personer blevet anholdt, hvoraf to er blevet løsladt igen.
Britisk politi har iværksat en omfattende og intensiv efterforskning efter angrebet ved Manchester Arena mandag aften. I alt er 13 personer blevet anholdt, hvoraf to er blevet løsladt igen. Foto: Oli Scarff/AFP

Yderligere to mænd på henholdsvis 20 og 22 år er anholdt i Manchester i forbindelse med efterforskningen af bombeangrebet mandag.

Det skriver Greater Manchester Police i et tweet tidligt lørdag morgen. Dermed er 13 personer blevet anholdt, hvoraf to senere er løsladt.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

De seneste anholdelser fandt sted på en adresse i bydelen Cheetham Hill.

Politiet var i besiddelse af ransagningskendelse, men måtte tvinge sig adgang.

- En kontrolleret sprængning fandt sted for få adgang til adressen, skriver politiet i tweetet.

De to personer er anholdt på mistanke om, at de har forbrudt sig mod terrorlovgivningen i Storbritannien, fremgår det af Greater Manchester Police's tweet.

I forvejen har britisk politi ifølge The Telegraph blandt andet anholdt den formodede bombemand Salman Abedis fætter - en 24-årig indehaver af en frisørsalon i Manchester.

Fredag oplyste politiet i Manchester i øvrigt, at man havde anholdt en 44-årig mand i sagen.

Efterforskningen tyder på, at den 44-årige mand kan have forbindelse til mandagens bombeangreb i den britiske storby.

Lederen af det britiske politis antiterrorenhed, Mark Rowley, sagde fredag, at politiet mener at have "fået fat i en stor del" af bombemandens netværk.

Rowley tilføjede, at han er overbevist om, at politiet har fat i nogle "nøglespillere". Det er ifølge ham sandsynligt, at der vil ske flere anholdelser.

22 mennesker blev dræbt og over 100 såret, da en selvmordsbombemand mandag aften udløste en sprængladning i Manchester Arena.

Det skete, netop som en koncert med popstjernen Ariana Grande var slut, og salen var fuld af mennesker.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.