"Løndumping" og "forræderi": Læserne sviner flygtningeudspil

DA og LO vil have flere flygtninge i gang på arbejdsmarkedet. Forslaget mødes med skepsis blandt Avisen.dk's læsere. (Foto: Foto: SCANPIX arkiv)

LO og DA's nye fælles udspil til bedre integration møder hårde ord på Avisen.dk's Facebookside.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kalder udspillet "lovende". Og det er da også en milepæl, at LO og Dansk Arbejdsgiverforening sent i går blev enige om et fælles udspil, der skal få flere flygtninge i arbejde. 

Men spøger man den almindelige dansker, er jublen knap så stor. I hvert fald er der overvejende negative kommentarer til udspillet på Avisen.dk's Facebookside.

"Skal man hjælpe flygtninge i arbejde? JA! Skal voksne flygtninge med kone/mand og børn aflønnes med elevløn? NEJ!," skriver læseren Sten eksempelvis.

Ebbe vender også tomlen nedad:

"Det er en smadder dårlig ide, hvor mange danskere bliver fyret på den bekostning?" spørger han.

(artiklen fortsætter under updaten)

Et umage par har fundet sammen i trepartsforhandlingerne. Hvad synes du om udspillet?

Posted by Avisen.dk on Wednesday, March 9, 2016

LO og DA's fælles udspil kommer som led i de såkaldte trepartsforhandlinger. Grundstenen i det er en ny integrations-grunduddannelse for flygtninge.

Det er tanken, at flygtningene skal modtage elevløn, når de arbejder på en virksomhed. Elevlønnen afhænger af overenskomsten på området. Mens de er under uddannelse, får de en sats svarende til integrations-ydelse.

Og dét provokerer mange af Avisen.dk's Facebook-følgere.

"Working poor er hermed indført i Danmark," skriver Kim.

"Samme arbejde samme løn," skriver Reinhold.

Anette er også dybt kritisk:

"Jeg kan ikke forstå, at der er nogen, som kan leve/overleve på den løn. Skal de også svare skat af den latterlige almisse, er der intet tilbage til faste udgifter og mad. Har jeg regnet forkert? (49 kr×37 timer×4 uger=7.252 kr) Hvordan kan nogen synes, det er en god idé og bakke op om den slaveløn? Og bliver resultatet så at almindelige lønmodtagere fyres?"

Ifølge arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen er tingene dog ikke så enkle. 

- Mange flygtninge vil ikke være kvalificerede til at arbejde under dansk overenskomst, siger han til Avisen.dk.

"Risikoen er, at der nu bliver ansat en flygtning til 49 kroner i timen." FOA-formand Dennis Kristensen er ikke særlig begejstret for arbejdsgivernes og fagbevægelsens nye flygtningeudspil.

Posted by Avisen.dk on Thursday, March 10, 2016

Flygtninge skal i job, og det skal de sådan her, mener LO og DA:

Posted by Avisen.dk on Thursday, March 10, 2016