LO-kampvalg: Disse to kandidater vil afløse Børsting
"Det er stemmerne på dagen, som er afgørende. Jeg er interesseret i posten og udbygge den position, som LO har som lønmodtagernes præcise stemme", siger Flemming Vinther (til højre, red.) til politiken.dk. Her ses han sammen med tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i forbindelse med forhandlingerne om overenskomst for de statsansatte i februar 2011. Keld Navntoft/Scanpix
LO's nuværende næstformand, Lizette Risgaard og formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening, Flemming Vinther, skal dyste om LO-formandsposten ved LO-kongressen i oktober.

Der bliver lagt op til kampvalg om posten som LO-formand, når den nuværende formand Harald Børsting takker af på LO-kongressen i oktober. To kandidater er klar. LO's næstformand Lizette Risgaard og næstformanden for Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) samt Hærens Konstabel- og Korporalforening, Flemming Vinther, går begge efter topposten i LO, der repræsenterer op mod en million faglærte, ufaglærte og andre lønmodtagere.

Det skriver politiken.dk.

Kampen om formandsposten blev indledt af Lizette Risgaard som på sin Facebook-profil skrev: "Det er - og har ikke været - nogen hemmelighed, at jeg er kandidat".

Meldingen kom efter, at Finans.dk offentliggjorde en rundspørge blandt 208 lokale formand for i LO's medlemsforbund. Ifølge rundspørgen ønsker 58 procent Lizette Risgaard som ny formand.

"Tak for det og for jeres støtte og opbakning i øvrigt. 2015 er lige startet: Forude venter en masse arbejde til gavn for medlemmerne, før de delegerede på LO-kongressen i oktober skal vælge den formand, de ønsker. Indtil da vil jeg passe mine opgaver og håber på en god og fair dialog, uanset hvor mange andre kandidater, der måtte komme", skriver hun videre.

I rundspørgen får Flemming Vinther blot opbakning fra 2 procent af de lokale formænd, men det afskrækker ham ikke fra at stille op.

"Det er stemmerne på dagen, som er afgørende. Jeg er interesseret i posten og udbygge den position, som LO har som lønmodtagernes præcise stemme", siger Flemming Vinther til politiken.dk.