Hun er storfavorit til LO-tronen

Til efteråret skal der vælges ny formand for de danske lønmodtagere. Og noget tyder på, at en kvinde skal overtage tronen efter Harald Børsting.
Nuværende LO-næstformand Lizette Risgaard får opbakning fra et flertal af lokalformændene til at overtage formandsposten til efteråret. Det viser en rundspørge.
Nuværende LO-næstformand Lizette Risgaard får opbakning fra et flertal af lokalformændene til at overtage formandsposten til efteråret. Det viser en rundspørge. Scanpix, arkiv: Søren Bidstrup

Over halvdelen af LO’s lokale formænd siger, at de vil foretrække Lizette Risgaard som ny formand, hvis de skulle pege på en afløser for Harald Børsting i dag. Det viser en rundspørge, som Finans har lavet til 208 lokale LO-formænd. Lizette Risgaard er “ydmyg og stolt” over opbakningen, siger hun til Finans:

-Jeg har altid prioriteret dialogen med baglandet, tillidsvalgte af alle slags, fagforeningsrepræsentanter og LO-sektioner højt. Og jeg ser resultatet af målingen som et skulderklap fra deres side.

58 procent af lokalformændene peger på Risgaard som arvtager til LO-topposten, mens langt færre foretrækker HK’s forbundsformand Kim Simonsen og formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening Flemming Vinther, der nævnes som potentielle modkandidater.

Den kommende formand skal afløse Harald Børsting, der i 2007 vandt formandskabet i et tæt opgør med Tine Aurvig-Huggenberger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.