LO: Godt de unge ikke er skræmt helt væk fra erhvervsuddannelserne
Antallet af unge, der søger ind på en erhvervsuddannelse ligger på niveau med sidste år, viser nye tal. (Foto: Foto: Linda Kastrup/Scanpix/arkiv)
Det er godt, at de unge ikke er blevet helt skræmt væk fra erhvervsuddannelserne på trods af reformens adgangskrav.

Studenterhuen hitter i stadig større grad blandt de unge, mens murerskeen og hammeren ikke trækker flere til.

Nye tal viser, at 74,3 procent af 9. og 10. klasserne i år har søgt ind på en gymnasial uddannelse, mens 18,4 procent har valgt en erhvervsuddannelse. Det er stort set på niveau med sidste år, hvor 18,5 procent søgte en erhvervsuddannelse.

Hos LO hæfter næstformand Ejnar K. Holst ved det positive i, at erhvervsuddannelserne kan holde ansøgningsniveauet på trods af det adgangskrav på 02 i dansk og matematik, der sidste år blev indført i forbindelse med erhvervsskolereformen.

- Vi havde ventet, at de nye karakterkrav til erhvervsuddannelserne ikke i første omgang ville resultere i en stigning i antallet af ansøgere til skolerne. Det kræver noget at tage en erhvervsuddannelse. På den anden side vil jeg glæde mig over, at karakterkravene ikke har skræmt de unge væk, siger LO-næstformand, Ejner K. Holst i en pressemeddelelse.

Efterlyser flere praktikpladser

Hos LO håber man, at man via trepartsforhandlingerne kan få skabt nogle flere praktikpladser og dermed nå nærmere 2020-målet for erhvervsuddannelsesreformen, der siger at 25 procent af en ungdomsårgang skal vælge en erhvervsuddannelse.

– Derfor ser jeg frem til, at vi via trepartsforhandlingerne får skabt nogle flere praktikpladser på virksomhederne, så de unge har en sikkerhed for, at de kan gennemføre deres uddannelse, siger Ejner K. Holst.

via Listen To News