FINANSLOV 2012 LO fornøjet over finanslov: Den vil skabe job
Her præsenteres partierne bag finansloven. For første gang nogensinde har Enhedslisten stemt for en finanslov. Foto: Joachim Adrian / POLFOTO
Fagbevægelsen glæder sig til vækst og job - men alt i finansloven får dog ikke ros.

Der er begejstring at finde hos LO over den finanslov, som regeringen nu har fundet flertal til at gennemføre med støtte fra Enhedslisten.

Der er nemlig masser af fokus på vækst, mener LO-formand Harald Børsting.

"Det er med fornøjelse, jeg kan konstatere, at vi har fået en finanslov, som byder på massive investeringer i Danmark. Finansloven indeholder initiativer, som sætter gang i væksten og skaber job," siger Harald Børsting i en pressemeddelelse.

Han glæder sig over, at den nye finanslov indeholder en aftale om boligrenovering, styrkelse af politiet, bekæmpelse af social dumping, en afskaffelse af fattigdomsydelserne og en styrkelse af arbejdsmiljøet.

Samtidig har man styrket dagpengesystemet, siger Børsting.

"Især er jeg glad for, at der kommer en styrket indsats for at skabe praktikpladser, og at der nu bliver givet et ekstra halvt års sikkerhed for de titusinder af personer, som står til at ryge ud af dagpengesystemet næste år, som konsekvens af den gamle regerings halvering af dagpengeperioden," siger han.

En anden formand i fagbevægelsen, nemlig formand for FOA, Dennis Kristensen, klapper dog ikke lige så meget i sine hænder.

"Når jeg kigger på finansloven, så er den stærkt præget af den økonomiske krise, af at at regeringen lige er trådt til, og at forarbejdet er lavet af den borgerlige regering. Jeg håber ikke, at den viser regeringens egentlig ambitionsniveau, men er endt sådan, fordi de ikke kunne nå mere," siger han til Newspaq.

Han er dog glad for flere dele af finansloven for 2012.

"Det er sundt, at man har fået afskaffet fradraget på sundhedsforsikringer, så skatteyderne ikke længere skal være med til at støtte, at nogle kan springe over i køen. De må nu selv betale," siger Dennis Kristensen.

Samtidig ser han det som en god udvikling, at børneområdet "for første gang i mange år" har fået flere penge, nemlig 500 millioner kroner som skal bruges til bl.a. 1.500 pædagoger mere:

"Det er virkelig et område, der trænger."

Men ældreområdet er blevet forbigået, og det er synd, mener Dennis Kristensen.

"Jeg havde gerne set, at denne regering havde gjort mere på ældreområdet. Antallet af ældre stiger, og det er et område, som længe har været meget presset af dramatiske besparelser," siger formanden for landets for tredjestørste fagforbund.