DA ærgrer sig over forlænget dagpengeperiode
Det er positivt, at der kommer nye vinkler på aktiveringen, mener DA. Foto: Colourbox
Direktøren for Dansk Arbejdsgiver forening ser både gode og dårlige tiltag i den nye finanslov.

Der er især én ting, der skærer i øjnene på direktøren for Dansk Arbejdsgiverforening, Henrik Bach Mortensen, når han kigger på den finanslov, der nu er klar til at blive vedtaget af S-R-SF-regeringen og Enhedslisten .

"Det er rigtig galt, at man har besluttet at forlænge dagpengeperioden i et halvt år," siger han til Newspaq.

"For samfundet og arbejdsmarkedet er det rigtig skidt. Det betyder, at der er en række mennesker, der ikke kommer ud på arbejdsmarkedet, som ellers var kommet i beskæftigelse," siger Henrik Bach Mortensen.

Regeringen og Enhedslisten har besluttet, at dagpengeperioden først skal sættes ned fra fire til to år fra 2013 og ikke fra midten af 2012 som ellers planlagt.

Men det er skidt, mener DA.

"Alle undersøgelser viser, at når folk nærmer sig afslutningen på deres dagpengeperioder, så gør de en ekstra indsats. Den ekstra indsats er nu blevet udskudt i et halvt år," siger han.

På den positive side fremhæver Henrik Bach Mortensen uddannelsesmulighederne for arbejdsløse, der nu i større grad målrettes mod arbejdsmarkedet.

"Det er også godt, at der kommer nogle nye vinkler på aktiveringen," siger han og fremhæver, at ledige nu kan få betalt et AMU-kursus, der kan opkvalificere dem til et job i en bestemt virksomhed.

"Det er meget målrettet, og den mest intelligente måde at bruge uddannelse på i beskæftigelsespolitikken. Helt modsat den hovedløse aktiveringspolitik, hvor folk blev placeret på en uddannelse, der ikke pegede mod noget specifikt job," siger han.

Henrik Bach Mortensen kalder det også positivt, at man har udskudt beslutningen om at forlænge sygedagpengeperioden.

"Forhåbentligt betyder det, at man har droppet at udvide sygedagpengeperioden, som ville være en rigtig dårlig ide," siger han.