Finansminister: Ingen sæbeopera her
Tv-seere har dagen igennem kunne følge med på bl.a. News, hvor Bjarne Corydon til sidst kom ud og sagde, at forhandlingerne ikke endte med at ligne en sæbeopera, som de ifølge ham plejer. Foto: Newspaq
Krisen kradser fortsat selv med den nye finanslov, lyder erkendelsen fra topminister.

Finansloven for 2012 er på plads uden de store sværdslag i det offentlige rum.

"Vi har en aftale for Finansloven 2012. Den lægger et solidt fundament under den økonomiske politik for det kommende år."

Sådan indledte finansminister Bjarne Corydon sin fremlæggelse af den netop indgåede aftale om, hvordan pengene skal passe i den danske statskasse næste år.

"Den er udtryk for en økonomisk realisme. Vi siger klar, at krisen ikke er overstået. Vi siger klart, at at der ikke er nogen nemme løsninger," erkendte finansministeren og fik så travlt med at understrege en for ham vigtig pointe.

"Vi stopper den sæbeopera, der plejer at være," ytrede han. Det var en albue til Pia Kjærsgaard, som Bjarne Corydon mener plejer at optræde teatralsk i forbindelse med finansloven.

Enhedslisten har som støtteparti nemlig ikke smækket med nogen døre i år for rullende kameraer. Men selvom det venstreorienterede parti for første gang i sin historie er det eneste parlamentariske grundlag for en finanslov, kunne partiet godt have ønsket sige mere.

"Havde man trukket skattelettelserne til de rige tilbage og ladet bankerne betale noget mere, havde der været noget mere at gøre med," lød de første ord fra partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.