Hvor er SF-aftrykket på finansloven?
Thor Möger Pedersen er med sine 26 år regeringens yngste minister Foto: HOUGAARD NIELS / POLFOTO
Regeringens lille parti på glatis fem minutter efter finansloven er fremlagt.

Han stod helt i baggrunden af alle forhandlerne, da S-R-SF-regeringen fremlagde Finansloven 2012. Først da alle andre partirepræsentanter havde svaret på adskillige spørgsmål, fik skatteminister Thor Möger Pedersen taletid, og han røg lige ind i en byge af kritiske spørgsmål. Som han ikke ville svare på.

"Hvis du skal pege på én ting, hvor er det så, SF har sat et aftryk på Finansloven? Sådan blev skatteministeren spurgt af DR, og det gav følgende svar:

"SF er en del af regeringen, og derfor har vi selvfølgelig været enormt stolte af at kunne medvirke i en finanslov, hvor vi får flere i beskæftigelse, flere under uddannelse og færre i fattigdom," lød Mögers svar på det spørgsmål.

Spm: Men hvis du skulle pege på én ting, hvor SF har fået noget igennem, hvor er det så?

"SF står på regeringsgrundlaget, hvor der er masser af SF-politik at spore, og det er også det, der afspejler i Finansloven, ligesom alle de andre partier i finanslovsaftalen også kan se sig selv."

Spm. Men kan du ikke fremhæve én ting, som SF har fået igennem?

"Jeg kan fremhæve masser af SF-synspunkter, men det er der vigtigt, at en masse mærkesager, der har været SF's egne, som har været Socialdemokraternes, Radikales eller Enhedslistens, nu er blevet fælles politik," sagde skatteministeren fra SF.

Alle andre forhandlingsledere havde ikke vanskeligt ved at fremhæve, hvad deres partier havde fået igennem.