Dansk Erhverv: Finansloven er en vækstbremse
Dansk Erhverv frygter, at den nye finanslov er lig med færre job. Foto: Colourbox
Erhvervslivet savner vækst-initiativer, lyder det efter der er fundet flertal til finansloven.

Det er ikke jubelråb, man finder hos erhvervslivet, efter S-R-SF-regeringen har fundet flertallet til finansloven med støtte fra Enhedslisten.

Dansk Erhverv savner flere punkter, der kan hjælpe på at skabe et økonomisk opsving.

"Vi skal have væksten tilbage. Men man kan ikke på en gang tale om bedre vilkår for erhvervslivet og samtidig indføre en lang række afgifter, der gør det sværere at drive virksomhed i Danmark. Afgifter på grænsehandelsfølsomme varer, arbejdsskadeafgifter, afgift på husstandsomdelte reklamer mv. er endnu en vækstbremse for et i forvejen hårdt presset erhvervsliv," siger administrerende direktør Jens Klarskov, Dansk Erhverv.

Organisationen er dog ærgerlig over det massive fokus på de multinationale selskabers skattebetalinger.

"Når Danmark skal tiltrække virksomheder og arbejdspladser er det vigtigt, at vi fremstår som et positivt sted at drive virksomhed. Det er en kortsigtet strategi, hvis regeringen mistænkeliggør de multinationale selskaber og taler om jagt på "banditter i habitter", som regeringen desværre finder det nødvendigt at betegne de multinationale virksomheder. Det sender de helt forkerte signaler til de udenlandske virksomheder, der skaber stor værdi for Danmark," siger Jens Klarskov.

Tidligere Dansk Erhverv også været meget kritisk over for en række afgifter.

"De produktive dele af det danske samfund bliver yderligere ramt af en buket af skatter og afgifter indeholdende afskaffelsen af skattefrihed for sundhedsforsikringer, afgifter på hustandsomdelte reklamer og en øget arbejdsskadeafgift. Når man øger virksomhedernes omkostninger, fører det til flere konkurser og færre arbejdspladser," har det tidligere lydt fra Dansk Erhverv.

Der er dog også ros, efter flertallet til finansloven nu er fundet.

"Det er positivt at regeringen har fundet midler til at styrke forskning og uddannelse. Nu er det vigtigt, at pengene bliver brugt til at styrke de mest vækst- og jobskabende samt fremtidsorienterede brancher," siger Jens Klarskov.