Line Baun bekymret for alderdommen: Hvem skal passe os?
Virkeligheden er jo, at vi bliver ældre og ældre, og kloge hoveder har regnet på, at vi en dag kan blive 1000 år, skriver Line Baun Danielsen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (arkiv)
Line Baun Danielsen spørger sig selv om, hvordan det mon bliver, at blive gammel.

Line Baun Danielsen forestiller sig i et fremtidsscenarie, at om 30 år vil det ikke vare længe, "før der hverken er varme hænder eller sengepladser nok til alle de plejekrævende mennesker, der vil være i verden", skriver hun på sin blog.

Hun har i øjeblikket sin daglige gang på Gentofte hospital, hvor hendes mor er indlagt.

Og her oplever hun, "at de medicinske afdelinger er pakket, som en grisetransport på vej til slagtning".

Hun frygter, at de gamle og syge på fremtidens hospitaler skal "ligge i køjesenge eller i etagerum", og hvor temperatur og blodprøver tages af robotter.

Samtidig frygter hun, at de gamles børn har travlt med at tjene penge, som skal "finansiere alle dem, der har brug for rollatorer, nye tænder, hjemmehjælp, dyr medicin og kommunale madordninger".

"Så jeg spørger mig selv: Hvordan bliver det, når jeg runder de 80 om 24 år? Mine drenge løber nok spidsrod for at tjene penge, så de kan aflevere en pæn sum i skat, så deres mor kan få hjælp og gratis hospitalsbehandling", skriver hun og overvejer samtidig:

"Bliver der overhovedet noget ved at blive 80, 100 eller 1000 år?"