Ledige Tea deltager i a-kassens julefrokost: Rart vi er i samme båd
- Man bliver bekræftet i, at det ikke er fordi, man er dum eller doven, siger Foto: Ole Strand/CA
Tea Lund Hammershøj deltager i sin a-kasses julefrokost for ledige. Hun glæder sig over at være i et fællesskab, hvor alle står i den samme situation.

Pakkeleg, julesild, snaps og risalamande.

Alt det, der hører sig til en traditionel firmajulefrokost, disker CA a-kasse op med, når de inviterer deres ledige medlemmer til julefrokoster over hele landet.

Den første af julefrokosterne for ledige finder sted onsdag eftermiddag i Gentofte. Og her er 35-årige Tea Lund Hammershøj fra Husum en af deltagerne.

Hun har været jobsøgende i tre måneder og var slet ikke i tvivl om, at hun ville med til julefrokosten, da hun hørte om muligheden.

- Noget af det, jeg savner som arbejdsløs, er fællesskabet på en arbejdsplads. Og et af de tidspunkter, man mærker det her fællesskab, er for eksempel, når man skal til julefrokost, siger Tea Lund Hammershøj til Avisen.dk.

Hverken doven eller dum

Tidligere har Tea Lund Hammershøj arbejdet som projektleder, hvor hun skulle få flere unge på vestegnen til at vælge en erhvervsuddannelse.

Udover julefrokosten har hun deltaget i flere kurser udbudt af CA a-kasse, hvis medlemmer er højtuddannede i erhvervslivet.

Og det er motiverende at snakke med andre, der leder efter job, forklarer Tea Lund Hammershøj.

- Der er bare noget rart ved at møde nogen, der er i samme båd som en selv, fordi man ligesom bliver bekræftet i, at det ikke er, fordi man er doven eller dum, siger hun.

Før julebuffet og pakkelegen, holder en erhvervssociolog en såkaldt peptalk om taknemmelighed. 

"Hvad laver du så?"

Til andre julefrokoster eller sociale arrangementer kan det være svært at skulle gøre rede for sin status på arbejdsmarkedet, oplever Tea Lund Hammershøj.

- Det første spørgsmål, man får, er jo tit 'hvad laver du så?'. Og det er faktisk et spørgsmål, jeg selv er blevet meget opmærksom på at lade være med at stille, fortæller hun.

Omvendt ser hun fordele ved at fortælle folk, at hun leder efter et job.

- Jo flere der ved, jeg søger job, jo bedre, for så kan de hjælpe mig med at finde det næste job, så sådan kan man også vende det om, siger Tea Lund Hammershøj.

Oplagt at netværke

Tea Lund Hammershøj lægger da heller ikke skjul på, at hun også ser julefrokosten i a-kassen som en chance for at udvide sit netværk.

Man ved aldrig, hvem der kender ens næste arbejdsgiver, påpeger hun.

- Det kan jo sagtens være, der sidder en til den her julefrokost i dag, der tænker, du skal bare have fat i den virksomhed. Det ville da være ærgerligt at gå glip af den mulighed, siger Tea Lund Hammershøj.

Hun understreger dog, at hun ikke regner med at tage hjem fra onsdagens julefrokost med en jobmulighed. Derimod forventer hun at få en hyggelig eftermiddag sammen med andre ledige.

- Det er en form for opbakning og fortrøstning om, at man ikke er alene, for det kan godt være lidt ensomt at være jobsøgende.