Kontorchef fyret: Sendte fejl-sms til chefen
Der er grænser for, hvor meget man må formærme sin chef i Australien, lyder en dom fra national arbejdsret.
En sms, der skulle have været til en rørlægger, endte ved en fejl hos chefen, og det blev dyrt. Arkivfoto.
En sms, der skulle have været til en rørlægger, endte ved en fejl hos chefen, og det blev dyrt. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free

En tidligere kontorchef ved det australske mineselskab Dragon Mountain Gold blev fyret, da hun i en sms kaldte sin chef "en komplet idiot" og ved en fejl - sendte den til ham.

Og den fyring var berettiget, lyder dommen fra Australiens arbejdsret, FWC, ifølge det australske medie news.com.au, som bringer et link til rettens afgørelse.

I januar havde den tidligere kontorchef Louise Netbitt bestilt en blikkenslager, hendes datters kæreste, til at udføre noget rørarbejde på kontoret.

I en sms-besked, der skulle være sendt til rørlæggeren, beskrev hun sin chef som en "complete dick" - en komplet idiot.

- Vi ved det allerede, så gør dit bedste for ikke at fortælle ham det, uanset hvor meget du får lyst, skrev Nesbitt til datterens kæreste.

Da hun blev klar over, at hun ved en fejl havde sendt beskeden til sin chef, Robert Gardner, skyndte hun sig at trække i land og undskylde:

- Rob, vær sød at slette uden at læse. Jeg er meget, meget ked af det. Xxx.

Lidt senere skrev hun igen til chefen.

- Rob, jeg må forklare det her. Den besked blev helt forkert. Rob, det er ikke sådan, jeg har det. Jeg overdriver meget - det er min form for humor.

Trods flere telefonbeskeder til chefen blev Louise Nesbitt efterfølgende fyret for et "groft" tilfælde af "ureglementeret adfærd".

Derpå rejste hun en sag for uberettiget afskedigelse ved FWC.

I dommen fra kommissær Cloghan skriver arbejdsretten, at sms-beskeden var "alt andet end en let fornærmelse. Det var en sårende og ubehagelig karakteristik af hendes chef i det firma, hvor hun årligt tjente 95.000 dollar (510.000 danske kroner)."

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.